fbpx
БиХ, Вијести

БХРТ сазнаје: Добоски одбор неће гласати на изборима за предсједника СДС-а

Off 9

Добојски делегати Српске демократске странке (СДС) неће гласати на предстојећим изборима за предсједника странке, сазнаје БХРТ незванично. Оваква одлука донесена је због компликоване ситуације у добојском одбору, након искључења Обрена Петровића и групе бивших чланова окупљених око њега.

За сада, Вукоту Говедарицу су подржали делегати СДС-а из Гацка, Берковића, Новог Града, Мркоњића, Оштре Луке и Рудог, док би, како сазнајемо, требало да га подрже и чланови из Српца и Бањалуке.

За Милана Милићевића изјаснили су се делегати СДС-а са Пала, Сокоца, из Лакташа, Шамца, Источне Илиџе и Теслића, а очекује се да ће добити гласове још неколико одбора.

Мићо Мићић добио је подршку само у Бијељини, а Мирко Шаровиц у Прњавору, Источном Новом Сарајеву и Рогатици.

У круговима унутар СДС-а раније се спекулисало да би Вукота Говедарица могао да одустане од кандидатуре у корист Шаровића, ако успије да убиједи своје присталице да гласају за њега.

Од 64 одбора СДС-а, за подршку неком од кандидата изјаснит ће се отприлике половина, док половина неће истицати кандидата. То могу да учине до недјеље, 16. јуна, када ће се тачно знати међу колико кандидата ће бирати чланови СДС-а на изборима заказаним за 30. јун.

Како сазнајемо, избори ће бити одржани у Бањалуци.

Детаље о ситуацији у СДС-у непосредно пред изборе, погледајте у недјељу, 16. јуна у Дневнику 2 БХТ-а.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže