fbpx
БиХ, Вијести

Брчко: Ранио три особе па осуђен на годину и девет мјесеци

Off 4
Tuziteljstvo Brcko distrikta
Tuziteljstvo Brcko distrikta

Тужитељство Брчко дистрикта БиХ окончало је поступак по оптужници против Ђанија Османовића (35) оптуженог да је почетком године у брчанском насељу Ново Брчко испред стамбене зграде у Жељезничкој улици употребом ватреног оружја починио више казнених дјела.

Њега је Основни суд Дистрикта осудио на казну затвора у трајању од једне године и девет мјесеци, након што је претходно прихватио споразум о признању кривње закључен између Тужитељства и оптуженог, извијестили су у четвртак из Тужитељства Брчко дистрикта БиХ.

Османовић је оптужен да је 20. вељаче око 12 сати пуцањем из пиштоља, којег је неовлаштено посједовао, озлиједио три особе и изазвао опћу опасност чинећи тиме и тешка казнена дјела против опће сигурности људи и имовине.

Тужитељство Дистрикта је одмах након пријаве ових казнених дјела отворило истрагу против Османовића због сумње да је, након интензивнијег сукоба с једним од оштећених, из стана донио пиштољ из којег је потом пуцао у њега и још двије особе која су биле с њим.

Како је наведено у оптужници, оптужени је најприје у непосредној близини оштећених и већег броја дјеце испалио два метка у зрак, а затим је с два хица погодио у ноге Ш.Ш. При томе је с још два хица, одбијена од тврду подлогу, у ногу тешко озлијеђена и сестра оштећеног, док је њезин супруг задобио лаку тјелесну озлиједе руке.

По подизању и потврђивању оптужнице Тужитељство је с оптуженим закључило споразум о признању кривње одмјеривши казну у складу са судском казненом политиком за ову врсту казнених дјела. Предложивши споразум, којег је Основни суд Дистрикта потом прихватио, цјелокупан казнени поступак за ово казнено дјело правоснажно је окончан кажњавањем починитеља у року од пет мјесеци, наводи се у приопћењу.

Извор: Тужитељство Брчко дистрикта

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže