fbpx
БиХ, Вијести

Босански Петровац: Не желимо мигранте у својој општини

Off 5
Migranti u BiH
Foto: Fena, arhiva

Општинско вијеће Босански Петровац усвојило је данас резолуцију којом од Владе Унско-санског кантона захтијева да одустане од приједлога да центар за мигранте буде смјештен у Меденом пољу у овој општини, у противном, услиједиће блокада магистралног пута према Бихаћу.

Ово је за БХРТ потврдио Дејан Прошић, начелник општине.

Једина тачка дневног реда ванредне сједница Општинског вијећа односила се на доношење резолуције у вези са приједлогом виших органа власти да се мигранти смјесте на локацију Медено поље у општини Босански Петровац, које је власништво привредника Халила Бајрамовића.

У образложењу Резолуције се наводи да је Босански Петровац мала рурална заједница оптерећена многим проблемима и додатни проблем са мигрантима би изазвао колапс у функционисању.

“Без обзира на националну, вјерску или политичку припадност, грађани Босанског Петровца су јединствени у ставу да не дозволе смјештај миграната на територије наше локалне заједнице. Захтијевамо од Владе Унско-санског кантона да одустане од начина рјешавања мигрантске кризе који се коси са свим законским, хуманим и здраворазумним нормама”, наводи се у образложењу.

У противном, како се даље истиче, грађани Босанског Петровца блокираће магистрални пут, а у крајњем случају напустити свој град и упутити се у правцу ЕУ.

Начелник општине Дејан Прошић, иницијатор данашње сједнице, поручио је да је против тога да мигранти буду смјештени у Босански Петровац, те оцијенио да би овај потез био само отежавајући са све грађане ове општине.

Извор: БХРТ

Related Posts