fbpx
Вијести, Свијет

Борис Џонсон објавио кандидатуру за премијера

Off 2
Foto: Fena, arhiva

Бивши британски министар вањских послова Борис Џонсон данас је објавио своју кандидатуру за позицију британског премијера, инсистирајући како не жели Брегзит без споразума.

Објављујући свој политички манифест у центру Лондона, Џонсон, фаворит за улазак у Даунинг Стрит 10 наредног мјесеца, изјавио је да се Британија мора припремити за исход без споразума.

Џонсон је казао да је Брегзит без споразума посљедња опција, али је најбољи начин да се избјегне тај исход да се припреми за њега.

“Мој циљ није исход без споразума, али је једино одговорно рјешење да се озбиљно и одлучно припремимо за Брегзит без споразума”, казао је.
“Мислим да је најбитније за нашу велику земљу да буде спремна. Сарађиват ћу с нашим пријтељима с друге стрне Канала на најблискији могући начин”, додао је он.

Од десет кандидата за насљедника Терезе Меј на челу Конзервативне странке, Џонсонова објава очекивана је с највећим нестрпљењем.

Он инсистира да влада мора реализирати вољу британског народа који је гласао за напуштање Европске уније, и Британија мора напустити блок до 31. октобра – рока који јој је одредио Брисел.

“Ако сада то (Брегзит) блокирамо, пожњет ћемо буру и суочит ћемо се са смртоносном одмаздом изборног тијела. Сада је дошло вријеме да се отклони неизвјесност”, изјавио је Џонсон.

Казао је да се неће претварати да све у плану функционира, додајући да вјерује да ће зрелост и осјећај дужности превладати како би се реализирао Брегзит, преноси Синхуа.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže