fbpx
Спорт

Бишћанка Хана Пиралић седмим мјестом на ЕЈОФ-у потврдила квалитет 

Off 5
Foto. Fena

На Европском олимпијском фестивалу протеклих дана одржаном у Азербејџану Босну и Херцеговину представљало је 17 младих спорташа. Међу 4.000 спорташа из 48 европских земаља своје мјесто је изборила и 16-годишња Бишћанка Хана Пиралић, џудистикња Джудо клуба “Уна”. Седмим мјестом, Хана је направила најбољи резултат међу 17 репрезентативаца БиХ. 

Двије године припрема, вишесатних дневних тренинга, одрађених 10 купова и спортске борбе на два европска и три балканска првенства Хану Пиралић, довело је на свјетску ранг листу али и у сами врх најбољих младих спортиста БиХ. Круна свега тога је и учешће на Европском олимпијском фестивалу младих.

“Неописив је осјећај отићи на тако велико такмичење и остварити пласман. Прелијеп је осјећај представљати своју државу, град, кантон. Овај клуб који је најзаслужнији за све моје резултате, као и мој тренер. Увијек кажем да су они моја друга породица и да без њих не бих ни отишла на то такмичење. Мој тренер каже да сам сада отворила врата малих олимпијских игара. Моја је жеља да отвором велика врата и наступим на олимпијским играма у Паризу”, казала је Пиралић.

Тренер ЈК Уна Хусеин Рамић изјавио је да у потпуности није задовољан, иако је Хана направила пласман.

“Знајући могућности такмичарке очекивали смо мало више. Међутим не можемо бити незадовољни. Резултат који је направила Хана је најбољи резултат од свих такмичара који су наступили из БиХ на овом такмичењу. Цијеним да она још није дала ни близу свега онога што може, и да њено вријеме тек долази и свакако би ова олимпијада младих требала да буде додатни позитивни имплус, пошто сљедеће године прелази у јуниорски узраст, мијења категорију на боље”, рекао је Рамић.

Избореним седмим мјестом у спортској смотри најбољих у џуду, Хана се сврстала у ред пет спорташа града Бихаћа који су до сада изборили пласман на Европском олимпијском фестивалу.

“То се не дешава тако често. Ово је пети спорташ из Бихаћа који је наступио на овом такмичењу, смотри младих. Ми можемо да будемо поносни и задовољни јер је од тих пет, чак четверо њих из нашег клуба и сви они су направили пласман. Један је такмичар из других спортова. Био је то само Джанан Муса, који је наступио у саставу кошаркашке репрезентације”, казао је Рамић.

Осим што је била најбоља међу 17 младих спортиста БиХ, Хана је од свих дјевојака које су наступиле имала и најбољи рејтинг на ранг листама. И не чуди јер Хана је од своје четврте године у џудо свијету, а након 13 година свакодневних тренинга и више од стотину освојених медаља, круна њеног рада, вјерују многи, тек слиједи.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže