Рукомет

БиХ поражена од Бјелорусије, одлука о пласману на ЕУРО у посљедњем колу

Off 6
Foto: Adnan Ljubović/BHRT

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине поражена је у тузланском Мејдану од Бјелорусије са 25:31 у утакмици 5. кола квалификација за Европско првенство 2020. Бх. рукометаши су пропустили шансу да побједом вечерас изборе пласман на завршни турнир, па ће о путнику на ЕУРО одлучивати посљедње коло и утакмица против Чешке, као и расплет у другим квалификацијским групама.

На табели групе 5 води Чешка са 8 бодова, Бјелорусија има 6, колико има и трећепласирана БиХ, док је Финска без бодова.

Чешка се данашњом побједом у гостима над Финском 26:24 пласирала на Европско првенство, а други путник на ЕУРО из групе 5 бит ће познат након посљедњег кола које се игра 16. јуна, када БиХ гостује у Чешкој, а Бјелорусија дочекује Финску.

У случају да БиХ заврши на трећем мјесту, највјероватније ће изборити своје прво Европско првенство, и то као једна од четири најбоље трећепласиране екипе у квалификацијама. Наша репрезентација тренутно води на листи најбољих трећепласираних селекција са шест бодова, односно три побједе и два пораза.

БиХ – Бјелорусија 25:31 (12:17)

БиХ: Б. Бурић (9 одбрана), Граховац, С. Бурић 4, Хамидовић 1, Хасељић 4, Херцег 1, Карачић 1, Малиновић 2, Мандић 1, Овчина 1, Панић 2, Перић, Прце 1, Предраговић, Терзић 6, Торомановић 1. Селектор: Билал Шуман.

Бјелорусија: Салдаценка (8 обрана), Кишоу (2 одбране), Баранау, Бохан, Броука, Гајдученко, Каралек 5, Карвацки, Кулак 1, Кулеш 7, Лукјанчук 1, Никуленкау 2, Пухоуски 4, Шилович 7, Ваилупау 1, Јуринок 3. Селектор: Јуриј Шевцов.

Related Posts