fbpx
Вијести, Регион

БиХ, Албанија, Аустрија, Македонија, Бугарска, Црна Гора: Спријечене незаконите миграције, заплијењена већа количина дроге

Off 32
Podgorica, Crna Gora - 7. jun 2019: Policijska operacija je sprovedena u periodu od 24. maja do 6. juna na graničnom dijelu između Crne Gore i Albanije ( Adel Omeragic - Anadolu Agency )

У заједничкој полицијској операцији држава региона, која је спроведена у периоду од 24. маја до 6. јуна на граничном дијелу између Црне Горе и Албаније, спријечен је незаконит прелазак границе 92 лица, док је у истом периоду заплијењено 333 килограма сканка.

У Подгорици су данас представљени резултати регионалне полицијске акције под називом „Тузи ИИ и Сукобин И“.  Иако су у фокусу ове акције биле незаконите миграције, полиција је заплијенила велику количину дроге, а спријечен је и транспорт фалсификованих возила.

У операцији су осим припадника црногорске полиције учествовали и полицајци из Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Македоније, Молдавије, Србије, Словеније, као и припадници ЕУРОПОЛ-а.

„Операције су биле усмјерене на сузбијање миграција. Оне су претходно веома брижљиво планиране. Оне су реализован на граничном дијелу између Црне Горе и Албаније. Операција је потпуно успјела“, казао је Војислав Драговић, начелник Одсјека за надзор државне границе у Сектору граничне полиције Управе полиције Црне Горе.

Велибор Вучинић, виши полицијски инспектор у Одсјеку за надзор државне границе Управе полиције Црне Горе, казао је да у овој операцији учествовало 93 полицијска службеника.

„Који су спрјечавали незаконите миграције и друге облике међународног криминала. 92 лица су спријечена у незаконитом преласку границе. Имали смо и 79 лица која су одустала од преласка границе. Такође, имали смо и кривично дјело кријумчарење људи. Заплијењено је 258 килограма сканка у водама између двије државе и ухапшена су четири лица. На копну је заплијењено 75 килограма сканка. Током операције је било и фалсификовање шасије на аутомобилу БМW, док је такође процесуирано једно лице које је имало фалсификовану америчку саобраћајну дозволу“, објаснио је Вучинић.

Директор Програма за безбједност региона (ДЦАФ) Антон Травнер истакао је да заједничке операције имају више циљева, прије свега размјену искустава:

„Полицајци из различитих земаља доносе искуства из својих земаља. Такође, овдје је важно и међусобно повјерење. Порука широј јавности је да полиције у регији могу да раде заједно и раде заједно”.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže