БиХ, Вијести

БИХАМК: Опрезнија вожња због кише и одрона

Off 3
Foto: Ilustracija

На већини путева у БиХ саобраћа се по мјестимично влажном или мокром коловозу, а упозорава се и на учестале одроне на бројним дионицама. Из БИХАМК-а савјетују опрезнију вожњу, прилагођену тренутним увјетима и стању на путевима.

Због воде на коловозу успорено се саобраћа на магистралном путу М-14 Костајница-Козарска Дубица у мјесту Шпиља.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију. Током дана, због повремено појачаног промета возила, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

У току су и радови на санацији тунела Орманица на магистралном путу М-1.8 Сребреник-Орашје, гдје се такођер саобраћа наизмјенично, једном траком.

Од осталих путева гдје је због радова измјењен режим саобраћаја из БИХАМК-а издвајају аутопут А-1 Сарајево запад-Лепеница, затим магистралне путеве М-5 у Кључу и Јајцу и М-17 у Тасовчићима, као и магистралне путеве: М-18 Семизовац-Вогошћа, М-17.4 Мостар-Читлук, М-17 Тарчин-Коњиц (Брадина), М-20 Устипрача-Горажде, М-18 Кладањ-Подпакленик и М-4 Теслић-Каруше.

На граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Друштвене мреже