fbpx
БиХ, Вијести

БИХАМК: На граничним пријелазима задржавања до 30 минута

Off 2
Foto: Ilustracija

У Босни и Херцеговини коловоз је сух и мјестимично влажан, а фреквенција возила умјереног интензитета. На ситније одроне земље или камења упозорава се на дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских пријевоја. На граничним пријелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута, саопћено је из БИХАМК-а.

Возачима се препоручује опрезна вожња, прилагођена тренутном стању и условима на путу.

Због радова у тунелу Врандук 2, на магистралном путу М-17 Зеница-Немила, саобраћа се једном траком-наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.
Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи (за сва возила, осим за возила градилишта и локалног становништва).

Од осталих путева са актуелним радовима издвајају се магистрални путеви: Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ-Власеница, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Тарчин-Коњиц, Цазин-Србљани-Босанска Крупа, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и магистрални пут М-5 у Јајцу и М-17 у Мостару.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

ИЗМЈЕНЕ У РЕЖИМУ САОБРАЋАЈА:
АУТОПУТ
А-1
Сарајево запад-Лепеница, због санације клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у тунелу Игман и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку.
Босанска Градишка-Бања Лука, због изградње наплатне станице “Чатрња” долазит ће до измјена у саобраћању.
МАГИСТРАЛНИ ПУТЕВИ:

М-1.8
Сребреник-Орашје, због санације тунела Орманица возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

М-2
Неум, због радова на канализационој мрежи саобраћа се наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком.

М-4.2
Србљани-Цазин у току су радови на реконструкцији магистралне цесте. На мјестима извођења радова саобраћа се спорије.

М-5
Јајце, због радова на санирању моста преко ријеке Пливе, саобраћа се наизмјеничним пропуштањем возила, једном траком.
Доњи Вакуф-Травник, због радова на санацији моста на Комару, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.
Хреновица-Месићи, због урушавања моста у мјесту Каљани потпуно је обустављен саобраћај.
Громиљак-Блажуј, Ступ-Илиџа и Азизе Шаћирбеговић-Корија-Љубогошта, у току су радови на
редовном одржавању. На мјестима извођења радова саобраћа се спорије, једном траком.

М-14
Босанска Крупа- Србљани, због санационих радова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

М-16
Карановац-Црна Ријека, због радова на санацији клизишта саобраћа се једном траком наизмјенично.

М-17
Ступ-Тарчин-Коњиц, у току су радови на редовном одржавању. На мјестима извођења радова саобраћа се спорије, једном траком.
Зеница-Немила, због санације тунела Врандук ИИ и два моста (Босна ИВ и Босна В) возила саобраћају наизмјенично, једном траком.
Дривуша, изводе се радови на изградњи приступног пута за мост “Дривуша” са привременим прикључком на магистрални пут М-17. Саобраћа се успорено у зони извођења радова.
Коњиц-Тарчин (прије тунела Брадина) због санационих радова повремено је заузета трака за спора возила, а саобраћа се претицајном траком.
Мостар (од сјеверног уласка у град до скретања за Фортицу) због радова на изградњи јавне расвјете саобраћа се наизмјенично, једном траком.

М-17.3
Неум-Столац (Прапратница-улазни портал тунела Жаба), због извођења радова саобраћај се преусмјерава на привремену обилазницу.

М-18
Кладањ – Подпакленик, због санационих радова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.
Олово-Семизовац-Кошевско брдо и Ступ-Добриња, у току су радови на редовном одржавању. На мјестима извођења радова саобраћа се спорије, једном траком.
Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.
Семизовац-Вогошћа (улаз у Вогошћу), због радова на изградњи кружног тока саобраћа се спорије уз обавезно поштивање привремено постављене сигнализације.

М-19.2
Кладањ-Власеница, због санационих радова, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну саобраћајну сигнализацију.

М-20
Устипрача-Горажде-Устиколина, због санационих радова и изградње кружног тока саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.
Билећа-Подосоје – у току су радови на реконструкцији водоводне мреже, обавезно је поштивање постављене сигнализације.

РЕГИОНАЛНИ ПУТЕВИ

Р-414 Бања Лука-Турбе (Љубачево), због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

Р-425а Тромеђа-Звировићи, због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај за сва возила, осим за возила градилишта и локалног становништва.

Р-442а Хаџићи-Горња Гркарица-Бабин До, од 07:30 до 17:00 сати изводе се радови на реконструкцији цесте. На мјестима извођења радова саобраћа се спорије.

Р-454а Братунац-Дрињача, због радова на санацији клизишта од 00 до 07 сати и од 16 до 00 сати на снази је забрана саобраћаја за теретна моторна возила преко 3,5 тоне укупне масе и аутобусе преко 5 тона.

Р-455а Пољице-Живинице, због радова на реконструкцији коловоза долази до повремених обустава саобраћаја.

Р-458 Лопаре -Челић, због појаве клизишта у рејону Ћелића, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

КАНТОН САРАЈЕВО

– Због санационих радова обуставља се саобраћај у улици Болничка ( од раскрснице са улицом Кошево до раскрснице са улицом Патриотске лиге, у три етапе).

– Ради извођења неопходних радова, обуставља се саобраћај у улици Испод Будаковића. Радови ће се изводити у 4 етапе, а за вријеме обуставе саобраћаја од 08:30 до 16 сати возила ће се преусмјеравати на улице Бијела Башча-Михриводе-Врбањуша.

– Због извођења радова на изградњи подземне гараже са вишенамјенским тргом од 00 до 24 сати обуставља се саобраћај у улици Авдаге Шахинагића. Алтернативни правци за вријеме обуставе су: улица Велики Алифаковац-Алифаковац-Мегара-Џемала Челића-Мехмеда Мујезиновића-Фрањевачка-Конак-Обала Кулина бана и обратно.

– Због санације клизишта у улици Хакије Куленовића привремено је измјењен режим саобраћаја (постојећи двосмјерни саобраћај се укида и саобраћај успоставља у једносмјерном режиму). У функцији је смијер из правца Јукићеве улице, док се из правца Одобашине улице може доћи само до тунела.

– Због извођења санационих радова успорено се саобраћа у улицама: Змајевац, Вогошћанских одреда, Стари друм, Љубљанска, Халида Кајтаза, Крањчевићева, Бојничка, Зелених беретки, Хаџиристића, Ивана Цанкара, Бранилаца Шипа и Хаџели, соапћено је из БИХАМК-а.

Related Posts