fbpx
БиХ, Вијести

БИХАМК: На ГП Градишка појачана фреквенција возила на излазу из БиХ

Off 5

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00:30 до 01:30 сати, од 02 до 03:30 сати и од 04 до 05:30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због радова на аутопуту А-1 Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од 2 км возила саобраћају двосмјерно.

Наизмјенично-једном траком због извођења санационих радова, саобраћа се на путним правцима: Кључ-Ланиште, Сребреник-Орашје (санација тунела Орманица) Олово-Кладањ, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, као радови у Јајцу (М-5, санација моста преко ријеке Пливе) и Мостару.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи.

На граничном пријелазу Босанска Градишка појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док су на осталим граничним пријелазима задржавања, за сада, до 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног пријелаза Брчко-Гуња.

Из БИХАМК-а савјетују возаче да прије поласка на пут провјере сву потребну документацију за возило и путнике, као и да провјере исправност возила. Путем wеб странице БИХАМК-а, мобилне апликације или позивом на телефоне могу се добити информације о стању на путевима и граничним пријелазима.

Такођер из БИХАМК-а савјетују возаче да возе одморни, а код путовања на дуже релације да се праве паузе свака 2 сата.

Извор: БИХАМК

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže