fbpx
БиХ

БИХАМК: Магла смањује видљивост на путевима уз ријеке и у котлинама

Off 3

На појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове видљивост је смањена због јутарње магле, посебно на путевима уз Лашву, Босну и Спречу.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00:30 до 01:30 сати, од 02 до 03:30 сати и од 04 до 05:30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи (за сва возила, осим за возила градилишта и локалног становништва).

Радови су и на аутопуту А-1 дионице Подлугови-Сарајево сјевер и Сарајево запад-Лепеница, и магистралним путевима: Србљани-Цазин, Олово-Кладањ-Живинице, Сребреник-Орашје, Семизовац-Вогошћа и Ланиште-Кључ, те магистралним путевима М-5 код Јајца и М-17 у Мостару.

Још данас од 07 до 14 сати изводе се деминерски радови уз магистрални пут М-15 Гламоч-Млиниште (на локалитету Пердухово село), због чега се саобраћа успорено.

На граничним прелазима промет возила повремено је појачан, али задржавања тренутно нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Из БИХАМК-а наглашавају да се током предстојећег викенда очекује појачан промет возила, како на путевима у БиХ, тако и на граничним прелазима.

Извор: БИХАМК

Related Posts