fbpx
БиХ, Вијести

БИХАМК: Дуге колоне аута на неколико граничних прелаза

Off 8
Bajmok, 7. februara 2019.- Granicni prelaz Bajmok, jedan od osam izmedju Srbije i Madjarske, u ciju je rekonstrukciju po najvisim svetskim standardima ulozeno 2,1 milion evra, otvoren je danas. Ministar finansija Sinisa Mali porucio je da taj prelaz, izgradjen po najvisim standardina, pokazuje kakvu Srbiju zelimo da imamo. Svecanosti su prisustvovali sef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, pomocnik ministra ze evropske integracije Branko Budimir i direktor Uprave carina Milos Tomic. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

БИХАМК: Стање на цестама 17. 08. 2019. у 08 : 40 сати

Јутарња магла смањује видљивост на појединим дионицама уз ријечне токове, као и понегђе у вишим пређелима. Издвајамо путеве уз ријеке Саву, Лашву, Спречу и Босну, као и магистрални пут Шуица-Купрес.

Због одржавања Међународне ауто трке на брдским стазама, на магистралном путу М-14/М-4.2 Србљани-Острожац-Цазин данас и сутра (17. и 18.08.) од 08 до 20 сати саобраћај ће бити обустављен и преусмјерен на регионалне путеве (Р-400 и Р-401) и локалне саобраћајнице.

На регионалном путу Р-460 Грачаница-Буква-Срнице, код мјеста Доборовци, због одржавања свечаности данас и сутра (17. и 18.08.) од 14 до 24 сата доћи ће до обуставе саобраћаја за сва возила, осим аутобуса који обављају линијски превоз путника на овој дионици.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00:30 до 01:30 сати, од 02 до 03:30 сати и од 04 до 05:30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи (за сва возила, осим за возила градилишта и локалног становништва).

Од осталих путева са актуелним радовима издвајамо аутопут А-1 дионице Подлугови-Сарајево сјевер и Сарајево запад-Лепеница, као и магистралне путеве: Србљани-Цазин, Олово-Кладањ-Живинице, Сребреник-Орашје, Семизовац-Вогошћа и Ланиште-Кључ, те магистралне путеве М-5 код Јајца и М-17 у Мостару.

Дуге су колоне возила на излазу из наше земље на граничним прелазима Дољани, Габела Поље, Босанска Градишка, Градина, Горица, Осоје и Хум. На осталим граничним прелазима промет возила повремено је појачан, али задржавања тренутно нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Related Posts