fbpx
БиХ, Вијести

БИХАМК: Гужве на више граничних прелаза

Off 8

Стање на цестама у 13: 00 сати

На граничним прелазима Градишка и Шепак појачана је фреквенција возила у оба смјера. На пријелазима Изачић, Велика Кладуша, Иваница, Дољани, Габела Поље, Осоје, Делеуша, Присика, Хум, Каменско, Градина и Костајница колоне возила су на излазу из БиХ. На прелазима Брод и Зупци гужва је на улазу у БиХ. На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

У мјесту Клобук (М-6 Лјубушки-Груде) сада се саобраћа наизмјенично-једном траком.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Због изразито високих температура зрака, апелује се на возаче да возе максимално опрезно, да буду одморни и да приликом напуштања возила на вријеме искључе расхладне уређаје, како би се организам навикао на вањску температуру. Фреквенција саобраћаја је појачана, посебно у градским зонама.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук ИИ, саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

У ноћним сатима долази до обустава саобраћаја у интервалима од 00.30 до 01.30 сати, од 02 до 03.30 сати и од 04 до 05.30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због радова на аутопуту А-1 Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од 2 км возила саобраћају двосмјерно.

Наизмјенично-једном траком, због извођења санационих радова, саобраћа се на путним правцима: Кључ-Ланиште, Сребреник-Орашје (санација тунела Орманица) Олово-Кладањ, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и радова у Јајцу (М-5, санација моста преко ријеке Пливе) и Мостару.

Због извођења санационих радова, обустављен је саобраћај на регионалном путу Р-425а Тромеђа-Звировићи.

Због обиљежавања Курбан-бајрама, данас је на подручју ФБиХ забрањен пријевоз експлозивних материја, саопћено је из БИХАМК-а.

Извор: Фена

Related Posts