БиХ, Вијести, Суд и тужилаштво

Бенеди Ђукановић негирао кривицу

Off 7
Foto: Arhiv

Бенеди Ђукановић, који је осумњичен за убиство бањалучког привредника Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавање возача Горана Илића, током саслушања у Републичком јавном тужилаштву је негирао кривицу и враћен је у Казнено-поправни завод у Бањалуци.

“Републички јавни тужилац је испитао Ђукановића о околностима извршења кривичног ђела тешко убиство Славише Крунића и његовог тјелохранитеља, те рањавање возача, током којег је негирао учествовање у извршењу”, саопштили су из Тужилаштва.

Како су навели, истрага у овом предмету се наставља и показаће које ће кораке даље тужилац спровести када је ријеч о овом кривичном ђелу”.

Ђукановић, који је био у бјекству, предао се 12. јуна сарајевској полицији, а потом је предат МУП-у Републике Српске.

Идентификовали су га припадници Полицијске управе Источно Сарајево, након чега је спроведен у Казнено-поправни завод Туњице у Бањалуци.

Славиша Крунић убијен је 22. априла недалеко од породичне куће у Гламочанима, код Лакташа. У пуцњави је убијен и његов радник обезбјеђења Жарко Павловић, а рањен је возач Горан Илић.

У размјени ватре убијен је и нападач Жељко Ковачевић.

Два дана након пуцњаве ухапшен је други осумњичени Емилио Балдо.

У оквиру истраге до сада је ухапшен и радник Фирме “Сектор секјурити” Родољуб Гајић из Бањалуке који је обезбјеђивао супругу и ђецу убијеног Крунића, под сумњом да је одавао информације осумњиченима.

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže