fbpx
Тенис

Барти и Вондроушова у финалу Ролан Гароса

Off 7
Foto: Ashleigh Barty/

Аустралијска тенисерка Ешли Барти и Чехиња Маркета Вондроушова играће у финалу Отвореног првенства Француске Френч Опен.

Барти је у мечу пуном преокрета побиједила нову тинејџерску сензацију, 17- годишњу Американку Аманду Анисимову са 6:7, 6:3, 6:3.

Осма тенисерка свијета је сјајно почела меч, врло брзо је повела са 5:0 и имала је 40:15 у шестом гему. Тада је све кренуло низбрдо за аустралијску тенисерку.

Пропустила је двије сет лопте на сервис Анисимове која се у тим моментима коначно пробудила и направила велики преокрет освојивши шест наредних гемова.

Барти је у 12. гему успјела одузети сервис противници и одвести сет у тај брејк који је, ипак, добила Анисимова са 7:4.

Освајање првог сета дало је додатно самопоуздање младој Американки која је на почетку другог сета повела са 3:0 уз један брејк.

Као што је то био случај и у првом сету, предност једне тенисерке није значио апсолутно ништа. Барти је до краја сета направила три брејка и добила тај дио са 6:3.

Послије брејкова у трећем и четвртом сету, Барти је одлучујући брејк на мечу направила у шестом гему. Она је у осмом гему пропустила три меч лопте, али је у наредном искористила шесту и пласирала се у финале.

Маркета Вондроушова је у другом полуфиналу славила против Британке Джоане Конте са 7:5, 7:6.

Конта је меч започела брејком, повела је са 2:0, али је Вондроушова одмах узвратила и изједначила на 2:2.

Британка је, међутим, већ у наредном гему направила нови брејк, а потом је имала сјајну прилику да заврши сет. У деветом гему имала је три сет лопте, али је Чехиња успјела да се одбрани, изједначила је на 5:5, а затим и освојила наредна два гема за предност од 1:0 у сетовима.

Конта је у трећем гему другог сета одузела сервис противници, али је Вондроушова вратила брејк и изједначила на 5:5. Тај сет, а уједно и меч ријешен је у тај брејку који је Чехиња добила са убједљивих 7:2.

Related Posts