fbpx
БиХ, Животни стил

Ајда Бајрић – најмлађа планинарка у БиХ

Off 10

Ајда Бајрић, наоко обична дјевојчица из Какња, заправо је чудо од дјетета. Мала Ајда издваја се по томе што је најмлађа планинарка у Босни и Херцеговини, али и учесница бројних градских маратона. Њен примјер, заправо, показује колико је битна упорност и учи нас како родитељи треба да се понашају према дјеци.

Деветогодишња Ајда Бајрић из Какња три пута је била најмлађа учесница марша мира Нерзук-Поточари. Походила је готово све планине у Босни и Херцеговини, а имала је само шест година када је освојила Маглић и највиши планински врх у нашој земљи. Ајда каже да ужива у планинарењу и да од њега никада неће одустати.

Љубав према природи Ајда је наслиједила од свог оца Сенада Бајрића, захваљујући којем је прво алпинистичко искуство доживјела већ са три године. Ова дјевојчица поред тога позната је и као најмлађа учесница градских маратонских трка у Какњу, Зеници и Коњицу, а однедавно је почела да тренира и теквандо. Ајдине свестраност и упорност особине су које је такође наслиједила од родитеља.

Извор: Амир Џидић/БХРТ

Related Posts