fbpx
БиХ, Вијести

Аутоцесте ФБиХ: Нисмо одлучивали о траси аутопута

Off 3

Поводом протеста групе мјештана јужних мостарских насеља, а у вези изградње аутопута кроз Косор, Мало Поље, Ортијеш, Ходбина, Лакишевина и Кочине, из Јавног подузећа Аутоцесте ФБиХ обавијестили су јавност како то подузеће није било носилац припреме Просторног плана нити носилац израде Просторног плана са посебним обиљежјима те да су наведени послови у надлежности Федералног министарства просторног уређења.

“Као један од стратешких документа за завршетак изградње Коридора Вц, Представнички дом Парламента Федерације Босне и Херцеговине на 17. сједници одржаној 25. јануара 2017. године и Дом народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине, на 18. сједници одржаној 9. фебруара 2017. године, доносе: ‘Просторни план подручја посебних обиљежја од значаја за Федерацију Босне и Херцеговине аутоцеста на Коридору Вц’ за период од 20 година. Просторни план подручја посебних обиљежја од значаја за Федерацију БиХ Аутоцеста на Коридору Вц је објављен у Службеним новинама ФБиХ 100/17 од 25. децембра 2017. године”, наводи се у саопћењу Аутоцеста ФБиХ.

Након што су проведене процедуре дефиниране Законом о просторном планирању и кориштењу земљишта на нивоу Федерације Босне и Херцеговине, ријешен је положај трасе за наставак градње на југу, односно поддионица Мостар југ – Квањ, додаје се.

“Наглашавамо да ЈП Аутоцесте ФБиХ нису биле носилац припреме Просторног плана нити носилац израде Просторног плана са посебним обиљежјима, између осталог, и јавних расправа. Наведени послови су у надлежности Федералног министарства просторног уређења. Надаље, желимо да истакнемо да је приликом одабира оптималне трасе аутоцесте на подручју Мостара југ – Буна урађена и мултикритеријска анализа варијанти трасе са приједлогом најповољније опције”, саопћено је из Аутоцеста ФБиХ.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže