fbpx
Вијести, Спорт

Амел Тука позван у репрезентацију Европе за двомеч против Америке

Off 8

Најбољи бх. атлетичар Амел Тука, на основу резултата у 2019. години, изабран је у репрезентацију Европе која ће 9. и 10. септембра имати двомеч против селекције Сједињених Америчких Држава.

Дуел Америке и Европе ће бити одржан у Минску (Бјелорусија), а Европска атлетска федерација бх. атлетичару указала је велику част позивом за учешће у утрци на 800 метара.

Тука је тренутно најбржи Европљанин на 800 метара и главна је узданица Европе у овој дисциплини у борби против Американаца.

“Ово је велика част за мене, али и велика одговорност да се докажем у двомечу против Американаца. Пресретан сам због позива у селекцију Европе, поготово што сам постао први атлетичар из Босне и Херцеговине који је изабран у ову репрезентацију. Такођер, овај двомеч ће ми бити идеална провјера пред Свјетско првенство у Дохи, с обзиром на то да ће конкуренција бити заиста жестока, али вјерујем у себе и вјерујем да могу Европи донијети побједу у мојој дисциплини”, казао је Тука.

Окупљање атлетичара из Европе у Минску је заказано за 7. септембар, а утрка на 800 метара одржат ће се другог дана такмичења (10. септембар), са почетком у 19.28 сати. У два дана турнира ће бити одржано укупно 36 такмичења (по 18 у обје конкуренције).

Амел Тука је протеклих неколико дана боравио у БиХ, а данас је отпутовао на припреме у Ст. Моритз, гдје ће се задржати све до Митинга Дијамантске лиге у Цириху, гдје се такођер пласирао у финале. Након тога очекује га двомеч против Америке, те Свјетско првенство у Дохи, гдје има велике амбиције и након дуго времена на једно велико такмичење одлази као један од фаворита.

Извор: Фена

Related Posts