БиХ, Вијести

Амбасадор Нелсон: Сребреница заслужује бољу будућност

Off 9
Srebrenica, BiH - 10. juni 2019:U posjeti opštini Srebrenica danas boravi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson. Ambasador Nelson je u okviru posjete Srebrenici obišao Memorijalni centar Srebrenica – Potočari, odao počast žrtvama genocida i sastao se sa predstavnicama udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida. ( Adem Mehmedovic - Anadolu Agency )

Сребреница заслужује бољу будућност, помоћ Владе Сједињених Држава како Сребреници тако и Босни и Херцеговини ће ићи у правцу помирења и просперитета земље, изјавио је данас амерички амбасадор Ерик Нелсон.

Амбасадор Нелсон је у оквиру посјете Сребреници обишао Меморијални центар Сребреница – Поточари, одао почаст жртвама геноцида и састао се са представницама удружења која окупљају преживјеле жртве геноцида, јавља Анадолија.

„Ово је моја прва посјета Сребреници. Желио сам да дођем и лично посјетим Меморијални центар у Поточарима, да се састанем са директором Меморијалног центра и разговарам са онима који су преживјели геноцид. Сједињене Државе ће наставити подржавати све оне који активно траже правду за убијене у геноциду, као и свима онима који раде на миру и помирењу. Сребреница има болну хисторију, коју никада не можемо заборавити и из које сви морамо учити“, рекао је амбасадор Нелсон.

Мунира Субашић, предсједница удружења „Покрет мајки енклава Сребреница и Жепа“, изјавила је да су мајке Сребренице упознале амбасадора о проблемима са којима се сусрећу преживјеле жртве и повратници.

„Негирање геноцида, школство, питање босанског језика… Такође, да не можемо обиљежити мјеста страдања наших вољених, величање ратних злочинаца, непроцесуирање ратних злочинаца. Све су то теме о којима смо разговарали с амбасадором Нелсоном. Он је рекао да је упознат са многим темама о којима смо причали, те да ће бити присутан у Сребреници 11. јула“, рекла је Субашић.

Амерички амбасадор се састао и са начелником опћине Сребреница Младеном Грујичићем и замјеником начелника Хамдијом Фејзићем.

„Са начелником и замјеником начелника сам се састао да видим шта они раде по питању помирења и напретка ове локалне заједнице“, рекао је амбасадор Нелсон.

Related Posts

BH Telecom - EXTRA

Arhiva

јун 2019.
П У С Ч П С Н
« мај    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930