fbpx
БиХ, Вијести

Комшић: Са амбасадорима сам разговарао о путу ка НАТО-у, ЕУ и усвајању реформи

Off 57

Амбасадори Сједињених Америчких Држава и Велике Британије у БиХ Ериц Нелсон и Маттхеw Фиелд завршили су састанак са предсједавајућим Предсједништва БиХ Жељком Комшићем у Предсједништву БиХ. Изјава за медије није било. Поподне је стигло саопштење из кабинета предсједавајућег.

Како је раније пренијела наша репортерка из кабинета жељка Комшића поручили су како ће сутра на пресс конференцији говорити о детаљима састанка, међутим саопштење су послали ипак данас.

Разговарано је о путу Босне и Херцеговине према НАТО -у и Европској унији, који су комплементарни процеси, те о нужности усвајања потребних реформи.

Предсједавајући Комшић захвалио се на билатералној подршци Сједињених Америчких Држава и Уједињеног Краљевства у Босни и Херцеговини, стоји у саопштењу кабинета предсједавајућег.

Саговорници су размијенили мишљења о актуалној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини и региону.

Иначе,одлазак представника САД-а и Велике Британије у БиХ-и код предсједавајућег Комшића је само дан уочи сједнице Предсједништва на којој се одлучује о коначном помицању с мртве тачке или даљем продубљивању кризе.

О овоме се данас неће оглашавати ни члан Предсједништва Шефик Џаферовић, прије сједнице Предсједништва, казали су нам из његовог кабинета.

Долазак амбасадора:

Naime, za utorak su zakazane vanredne i redovne sjednica Predsjedništva BiH gdje bi, osim Godišnjeg nacionalnog plana, što je Komšić i predložio, trebalo da se raspravlja i o imenovanju mandatara za sastav Vijeća ministara, na Dodikov zahtjev.

Izvor: BHRT/ Aida Fazlić

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže