fbpx
БиХ, Вијести

Амбасада САД: Бит ћемо снажан партнер потпуно функционалним властима

Off 4
Foto: Ambasada SAD u BiH

Америчка амбасада у нашој земљи поздравила је договор лидера три највеће бх. политичке странке да формирају власт на државном нивоу, истичући да је на тај начин потврђен постојећи консензус о важности напретка Босне и Херцеговине на путу ка Европској унији и НАТО савезу.

“Намјеравамо радити с политичким странкама и члановима Предсједништва Босне и Херцеговине да би појаснили како ће нове власти тумачити овај споразум, што посебно укључује питање да ли постоји јасан консензус о питању раног подношења Националног акционог плана Босне и Херцеговине (АНП) НАТО савезу”, пише у саопћењу Амбасаде.

Из Амбасаде Сједињених Држава поручили су да ће бити снажан партнер потпуно функционалним властима које су опредијељене да раде на реформи одбране, унапређењу социо-економских реформи и јачању владавине права.

Сједињене Државе, како се наводи, остају посвећене миру и сигурности у Босни и Херцеговини, као и просперитетној будућности грађана Босне и Херцеговине.

Подсјетимо, лидери СДА, СНСД-а и ХДЗ-а БиХ Бакир Изетбеговић, Милорад Додик и Драга Човић постигли су прије два дана у Сарајеву договор у вези са формирањем Вијећа министара Босне и Херцеговине, те потписали Принципе за формирање власти на нивоу Босне и Херцеговине.

Извор: Фена/БХРТ

Related Posts