fbpx
БиХ, Вијести, Суд и тужилаштво

Алминку Исламовићу три године затвора за злочин у Босанском Броду

Off 10
Sud BiH

Апелационо вијеће Суда БиХ повећало је казну Алминку Исламовићу на три године затвора због нечовјечног поступања и отуђења имовине цивила српске националности на подручју Босанског Брода.

Из Суда БиХ је саопћено како се жалба Тужилаштва БиХ дјеломично уважава, те се казна повећава на три године затвора, док се се у осталом дијелу првостепена пресуда потвђује.

Том пресудом жалба одбране – која је тражила да се осуђујући дио пресуде преиначи у ослобађајући или да се одржи ново суђење – одбијена је као неоснована, преноси БИРН БиХ.

Првостепеном пресудом из априла ове године, Имамовић је осуђен на годину  и два мјесеца затвора због нечовјечног поступања и отуђења имовине цивила српске националности на подручју Босанског Брода, те ослобођен оптужбе за убиство већег броја цивила, као и за минирање и паљење вјерских и културних споменика и кућа припадника српске националности.

На основу изјава свједока Судско вијеће није могло закључити да је оптужени учествовао у тим догађајима, речено је на изрицању првостепене пресуде.

На ту пресуду не постоји могућност жалбе.

Извор: Фена

Related Posts

КОНТАКТ

БХРТ - Радио-телевизија Босне и Херцеговине

Булевар Меше Селимовића 12
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Тел.: +387 33 461 101
Факс: +387 33 408 029
Е-пошта: pitajte@bhrt.ba
WWW: www.bhrt.ba

Društvene mreže