fbpx
БиХ, Вијести

Акција ‘Лабос II’: Ухапшена једна особа због дроге

Off 6
Akcija Labos MUP

Полицијски службеници Пете полицијске управе (ПУ) – ПС Илиџа лишили су слободе С. А. (1972.) код кога су пронашли пет ПВЦ кесица у којима се налази бијела прашкаста материја која асоцира на опојну дрогу, као и пет мобитела, једну металну справу која служи за конзумацију опојне дроге, а у којој се налази бијела прашкаста материја која асоцира на опојну дрогу и једну ручну радио станицу марке “Kобра”.

О томе је упознат дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а против С. А. ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу – посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Будући да је за С. А. била расписана потрага од Одјељења за борбу против злоупотребе опојних дрога, Сектора криминалистичке полиције, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, он је предан полицијским службеницима наведеног Одјељења на даљи рад и наставак криминалистичке обраде у оквиру акције “Лабос II”.

На основу Наредбе Опћинског суда у Сарајеви, извршен је претрес куће коју С. А. користи на подручју опћине Илиџа.

Том приликом су пронађени и одузети – дигитална вага, оквир за аутоматску пушку са 30 метака калибра 7,62 мм, суха зељаста материја у алуминијској фолији, коју је исти произвесо скупа са Е.Б., једна ПВЦ боца “Плантела”, електрични индикатор за мјерење температуре и влажности зрака, два расвјетна тијела са неонским сијалицама, импровизована разводна електрична плоча са осигурачима, утичницама и другим материјалом, те три сијалице од 600 W које су кориштене приликом узгоја биљке цаннабис,један комад флексибилног цријева, аутоматска пушка калибра 7,62 мм, са оквиром, без муниције и одређена документација.

Након извршеног претреса, С. А. је предан у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево, те ће након завршене криминалистичке обраде, данас, уз службени извјештај, бити предан у надлежност Кантоналном тужилаштву, због постојања основа сумње да је починио кривична дјела – неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја или експолозивних материја, саопћено је из МУП-а КС.

ИЗВОР: ФЕНА

Related Posts