Избор уредника

 • Сарадња БиХ и Турске : Фокус на пројектима нових технологија у образовању

  Comments Off on Сарадња БиХ и Турске : Фокус на пројектима нових технологија у образовању 1

  Делегација турског Министарства образовања посјетила је данас Завод за специјално образовање и одгој “Мједеница” у Сарајеву с којим, осим других установа те врсте у Босни и Херцеговини, желе да успоставе сарадњу.

 • Дубровник: Пронађена четврта погинула особа у поморској несрећи

  Comments Off on Дубровник: Пронађена четврта погинула особа у поморској несрећи 4

  Другога дана потраге у мору дубровачког акваторија пронађена је четврта смртно страдала особа, након тешке поморске несреће у којој су се у уторак навечер сударили пловило Лучке капетаније Дубровник и гумењак са девет чланова посаде, саопћено је у четвртак из Министарства мора, промета и инфраструктуре.

 • Газа: Штрајк солидарности с палестинским затвореницима

  Comments Off on Газа: Штрајк солидарности с палестинским затвореницима 1

  Палестинци широм Западне обале и у Гази данас су у генералном штрајку с намјером да подрже више од 1.800 затвореника који већ штрајкују глађу у израелским затворима.

 • БиХ добија алтернативни правац снабдијевања природним гасом

  Comments Off on БиХ добија алтернативни правац снабдијевања природним гасом 1

  Хрватски и босанскохерцеговачки оператори плинског транспортног система Плинакро и БХ-Гас потписали су у Сарајеву Меморандум о разумијевању и сарадњи којим се предвиђа сарадња у повезивању транспортних плинских система двије земље.

 • Радници “Борца” протестирају у Сарајеву

  Comments Off on Радници “Борца” протестирају у Сарајеву 1

  Радници конфекције “Борац” Травник из погона у Бановићима и Зеници протестирају испред сједишта Владе Федерације БиХ у Сарајеву због њиховог неријешеног радноправног статуса. Они због тога не могу отићи у пензију.

 • “АрцелорМиттал”: Ми не нудимо празна обећања

  Comments Off on “АрцелорМиттал”: Ми не нудимо празна обећања 1

  Из “АрцелорМиттала” данас су поздравили јавну расправу најављену за 4. мај у вези са предложеном продајом дионица Рудника жељезне руде (РЖР) „Љубија“. Вјерују да то представља тему од највећег значаја за будућност Приједора, као и економски развој Републике Српске.

 • Научници у дилеми: Брисање сјећања доводи до заборављања стеченог искуства?

  Comments Off on Научници у дилеми: Брисање сјећања доводи до заборављања стеченог искуства? 3

  Научна јавност је у дилеми – да ли би брисање непријатних сјећања из мозга у будућности могло да изазове и заборављање опасних грешака или стеченог искуства?

 • Оснива се Фонд за лијечење тешко болесне дјеце у РС

  Comments Off on Оснива се Фонд за лијечење тешко болесне дјеце у РС 1

  У Бањалуци је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са представницима удружења чији су циљеви усмјерени на побољшање услова за лијечење обољеле дјеце. Предсједник РС се нада да ће тај закон бити усвојен до краја јула ове године и да ће се наставити са додатним акцијама прикупљања средстава за лијечење дјеце.

 • Градоначелник прогласио “Ла Ла Ленд” дан у Лос Анђелесу

  Comments Off on Градоначелник прогласио “Ла Ла Ленд” дан у Лос Анђелесу 6

  Градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети прогласио је 25. април за “Ла Ла Ленд” дан у том граду, у част мјузикла који је ове године освојио шест Оскара и својим пјесмама и плесовима бацио свјетло на бројне локале у том граду.

 • Збирка рукописа Ферхат-пашине библиотеке – национални споменик БиХ

  Comments Off on Збирка рукописа Ферхат-пашине библиотеке – национални споменик БиХ 1

  Предсједавајући Комисије за очување националних споменика Горан Милојевић и чланови Амир Пашић и Радоје Видовић донијели су, на јучер одржаној сједници Комисије, Одлуку о проглашењу покретног добра – Збирке рукописа Ферхат-пашине библиотеке у Бањој Луци, националним спомеником Босне и Херцеговине.

 • Зијах Соколовић добитник ‘Мале Лиске’

  Comments Off on Зијах Соколовић добитник ‘Мале Лиске’ 1

  Представа “Демокрација”, Зијаха А. Соколовића, изведена је у сриједу навечер као пета представа у конкуренцији овогодишњег 14. Међународног фестивала комедије “Мостарска лиска”, који се до 29. априла одржава у организацији Народног позоришта Мостар.

 • Инсталација “Приједор “92”: Почаст невиним жртвама

  Comments Off on Инсталација “Приједор “92”: Почаст невиним жртвама 2

  Постављењем инсталације “Приједор ’92“, на Тргу дјеце Сарајева испред ББИ Центра, данас ће бити одата почаст цивилним жртвама које су преживјеле голготе ратних злочина и геноцид у Приједору.

 • Реал и Ефес повели у четвртфиналним серијама Еуролиге

  Comments Off on Реал и Ефес повели у четвртфиналним серијама Еуролиге 1

  Анадолу Ефес и Реал Мадрид уписали су побједе у трећим утакмицама четвртфиналних огледа кошаркашке Еуролиге те су дошли до водства од 2:1 у серијама на три побједе.

 • Примера: Седам голова Барселоне, шест Реала

  Comments Off on Примера: Седам голова Барселоне, шест Реала 2

  Ногометаши Реал Мадрида и Барселоне остварили су увјерљиве побједе у сусретима 34. кола Примере оставши бодовно поравнати, но ‘Краљевски клуб’ има и утакмицу мање.

SPORT