Избор уредника

 • Рапа: Влада ФБиХ ствара све дубљи јаз између “старих” и “нових” пензионера

  Comments Off on Рапа: Влада ФБиХ ствара све дубљи јаз између “старих” и “нових” пензионера

  Савез удружења пензинера Федерације Босне и Херцеговине још није званично заузео став након одлуке Владе ФБиХ да коефицијент за израчунавање пензија буде 14. Ипак, сматрају да је тај коефицијент неприхватљив, јер ће продубити јаз између старих и нових пензинера.

 • Уклоњено експлозивно средство из јаме Голубњача

  Comments Off on Уклоњено експлозивно средство из јаме Голубњача 1

  Комбинирани тим Федералне управе цивилне заштите састављен од оператера за уништавање експлозивних средстава и спелео спаситеља у петак је уклонио експлозивно средство из јаме Голубњача у близини планинског пријевоја Оштрељ.

 • Британска амбасада: НСРС не може доносити одлуке о придруживању међународним организацијама

  Comments Off on Британска амбасада: НСРС не може доносити одлуке о придруживању међународним организацијама 3

  Амбасада Велике Британије у Босни и Херцеговини јасно је поручила да Народна скупштина Републике Српске (НСРС) нема надлежности да доноси одлуке о вањској и одбрамбеној политици, као и о придруживању међународним организацијама као што је НАТО.

 • Акција “РеСтарта” код Бањалуке: 4 милиона за наплатне кућице без наплаћене 1КМ

  Comments Off on Акција “РеСтарта” код Бањалуке: 4 милиона за наплатне кућице без наплаћене 1КМ 5

  Активисти „РеСтарта“ су на нефункционалним наплатним рампама, на брзом путу у Гламочанима код Бањалуке, перформансом упозорили на неодговорно трошење буџетског новца и безбједносне проблеме у саобраћају. Ријеч је о наплатним кућицама за које је утрошено 4 милиона КМ, а да на њима није наплаћена нити 1 КМ.

 • Конференција у Сарајеву: Туризам је дигитална индустрија

  Comments Off on Конференција у Сарајеву: Туризам је дигитална индустрија 3

  Туризам је дигитална индустрија и тај пут се не може заобићи, а њеном ефикаснијом примјеном изгледнији је пут успјеха на тржишту, поручено је данас са конференције “Дигиталне технологије и туризам”, организиране у склопу Сарајевског фестивала туризма.

 • Агрокор: Надамо се да ће Уредба Владе ФБиХ допринијети стабилизацији пословања

  Comments Off on Агрокор: Надамо се да ће Уредба Владе ФБиХ допринијети стабилизацији пословања 3

  Изванредна управа Агрокора огласила се саопћењем након што је Влада Федерације БиХ донијела уредбу о ванредном надзору над кључним компанијама, а у саопћењу је истакнуто како се у овој фирми надају да ће владина уредба допринијети стабилизацији стања.

 • Акција “РеСтарта” код Бањалуке: 4 милиона за наплатне кућице без наплаћене 1КМ

  Comments Off on Акција “РеСтарта” код Бањалуке: 4 милиона за наплатне кућице без наплаћене 1КМ 5

  Активисти „РеСтарта“ су на нефункционалним наплатним рампама, на брзом путу у Гламочанима код Бањалуке, перформансом упозорили на неодговорно трошење буџетског новца и безбједносне проблеме у саобраћају. Ријеч је о наплатним кућицама за које је утрошено 4 милиона КМ, а да на њима није наплаћена нити 1 КМ.

 • У Швицарској отворен највећи слатководни аквариј у Европи

  Comments Off on У Швицарској отворен највећи слатководни аквариј у Европи 1

  Највећи слатководни аквариј у Европи отворен је у швицарској Лозани. У акваријуму се налази око десет хиљада риба из различитих дијелова свијета, преноси Агенција Анадолија.

 • САД: Пронађен скоро потпуно очуван скелет тираносауруса

  Comments Off on САД: Пронађен скоро потпуно очуван скелет тираносауруса 2

  Скоро потпуно очуван скелет тираносауруса, стар 76 милиона година, који је пронађен на југозападу Сједињених Држава, пребачен је хеликоптером у Природњачки музеј државе Јута.

 • Тузла: Почело 9. Бијенале умјетности минијатуре

  Comments Off on Тузла: Почело 9. Бијенале умјетности минијатуре 2

  У Босанском културном центру у  Тузли вечерас је свечано отворено Девето бијенале умјетности минијатуре. Изложено је 455 дјела у категоријама цртеж, слика, скулптура и инсталација, а на церемонији отварања проглашени су и најбољи овогодишњи радови.

 • Миксер Хаус: “Из Београда с љубављу” у Сарајеву

  Comments Off on Миксер Хаус: “Из Београда с љубављу” у Сарајеву 3

  Сарајевски Миксер Хаус бит ће домаћин првог Фестивала “Из Београда с љубављу”, 20. и 21. октобра. Организатори и учесници Фестивала поручују: “Ширимо срећу, љубав и јединство. Правимо нераскидиве везе, а ово је једна од тих. Сарајево-Београд”.

 • Холограм Роја Орбисона 2018. на турнеји

  Comments Off on Холограм Роја Орбисона 2018. на турнеји 3

  Ако сте обожаватељ покојног пјевача Роја Орбисона, а никада га нисте успјели слушати уживо, догодине ћете имати прилику, захваљујући модерној технологији.

 • Москва: У полуфиналу Кремлин купа састају се Џумхур и Башић

  Comments Off on Москва: У полуфиналу Кремлин купа састају се Џумхур и Башић 2

  Босанскохерцеговачки тенисери Дамир Џумхур и Мирза Башић састаће се данас у полуфиналу Кремлин купа који се игра у Москви. Први међусобни дуел двојице наших најбољих играча биће одигран на централном терену са почетком у 14.30 сати по средњоевропском времену.

 • Премијер лига БиХ: Данас пет утакмица 12. кола, дерби у Мостару

  Comments Off on Премијер лига БиХ: Данас пет утакмица 12. кола, дерби у Мостару 2

  Утакмице 12. кола ногометне Премијер лиге Босне и Херцеговине бит ће одигране овог викенда. Дерби се игра у Мостару, гдје Зрињски дочекује Сарајево. Сусрет Слобода – Широки Бријег можете погледати у директном пријеносу на БХТ1.

 • Сјајни Башић против Џумхура у полуфиналу АТП турнира у Москви

  Comments Off on Сјајни Башић против Џумхура у полуфиналу АТП турнира у Москви 5

  Бх. тенисер и 209. играч свијета Мирза Башић направио је подвиг у четвртини финала Кремлин купа у Русији. Башић је са 2:1 савладао 64. играча свијета, домаћег тенисера Данила Медведева (Даниил Медведев). У полуфиналу га чека Дамир Џумхур.

SPORT