Vijesti dana

 • Вијеће министара БиХ о граничним прелазима између БиХ иСрбије

  Comments Off on Вијеће министара БиХ о граничним прелазима између БиХ иСрбије 2

  Вијеће министара БиХ би на сједници заказаној за данас требало би, између осталог, да разматра  Нацрт основа за вођење преговора и закључивање Споразума између БиХ и Републике Србије о заједничким локацијама на граничним прелазима.

 • НСРС данас о економским реформама и буџету за 2018.

  Comments Off on НСРС данас о економским реформама и буџету за 2018. 3

  Народна скупштина Републике Српске разматрат ће на посебној сједници, по хитном поступку, Приједлог буџета за наредну годину у износу 3,3 милијарде КМ. Посланици би, такођер по хитном поступку, требало да разматрају Програм економских реформи 2018. – 2020. и Приједлог закона о извршењу буџета за 2018. годину.

 • Сарајево: Регионална конференција о борби против корупције

  Comments Off on Сарајево: Регионална конференција о борби против корупције 3

  Регионална конференција поводом обиљежавања Међународног дана борбе против корупције, одржаће се данас у Сарајеву,а бавиће се питањима владавине права и сукоба интереса, те размјеном искустава и позитивних пракси у земљама Западног Балкана.

 • Сарајево: Други пословни форум Привредне коморе ФБиХ

  Comments Off on Сарајево: Други пословни форум Привредне коморе ФБиХ 2

  Други пословни форум бит ће одржан данас у Сарајеву у организацији Привредне коморе Федерације БиХ, а под покровитељством федералног премијера Фадила Новалића. Уводна тема форума бит ће “100 пројеката Владе Федерације БиХ – изазови, прилике, модалитети”.

 • УИОБиХ: Приходи од индиректних пореза већи за 428 милиона КМ

  Comments Off on УИОБиХ: Приходи од индиректних пореза већи за 428 милиона КМ

  Приходи од индиректних пореза у БиХ током једанаест мјесеци ове године износили су шест милијарди и 477 милиона КМ и већи су за 428 милиона КМ или 7,07 посто у односу на исти период 2016. године, саопћила је Управа за индиректно опорезивање БиХ.

 • “Биткоин-лудило” има границе?

  Comments Off on “Биткоин-лудило” има границе? 7

  Виртуелна валута биткоин руши све прогнозе и њена вриједност вртоглаво расте, упркос чињеници да ју је Џејми Димон, главни извршни директор Банке Морган Чес, назвао “преваром”.

 • Развој човјечанства досегнуо врхунац

  Comments Off on Развој човјечанства досегнуо врхунац 3

  Дуго се вјеровало да је човјеков развој дугачак процес који се састоји од сталног напредовања које ће трајати заувијек. Но знанственици вјерују да је људски род досегнуо свој врхунац, да се управо креће преко својих могућности те да је човјеков напредак у опадању.

 • Бијела кућа: Трамп шаље америчку мисију на Мјесец, а потом и на Марс

  Comments Off on Бијела кућа: Трамп шаље америчку мисију на Мјесец, а потом и на Марс 3

  Амерички предсједник Доналд Трамп ће данас потписати извршну наредбу која има за циљ поново послати Американце на Мјесец, а онда и на Марс, саопћено је из Бијеле куће.

 • “Лакталис” повлачи храну за бебе због салмонеле

  Comments Off on “Лакталис” повлачи храну за бебе због салмонеле 2

  Србија се налази на списку земаља на које се односи наредба Француске о забрани продаје и повлачењу хране за бебе француског произвођача “Лакталис” (Lactalis) у којој је откривена салмонела.

 • Отворена обновљена кино – сала ЈУ “Кинотека БиХ”

  Comments Off on Отворена обновљена кино – сала ЈУ “Кинотека БиХ” 4

  У присуству еминентних званица, истакнутих личности, бројних гостију и поклоника ‘седме умјетности’, вечерас је у Сарајеву свечано отворена кино-сала Јавне установе “Кинотека Босне и Херцеговине”, реновирана уз потпору Амбасаде Народне Републике (НР) Кине у Босни и Херцеговини и посредовање Удружења “Босанско-кинеског пријатељства”.

 • Премијера у Народном позоришту Сарајево: “Вива ла мамма или оперне згоде и незгоде”

  Comments Off on Премијера у Народном позоришту Сарајево: “Вива ла мамма или оперне згоде и незгоде” 5

  На сцени Народног позоришта Сарајево у суботу, 16. децембра, премијерно ће бити изведена комична Доницетијева опера “Вива ла мамма или оперне згоде и незгоде” у режији Александра Николића.

 • Након 35 година: Саудијска Арабија отвара кина

  Comments Off on Након 35 година: Саудијска Арабија отвара кина 5

  Саудијска Арабија саопћила је данас да ће, након 35 година, јавним кинима бити допуштен рад. Прве филмске пројекције највјероватније ће бити приказане почетком наредне године.

 • “Независне новине” и БХРТ бирају најбољег спортисту БиХ

  Comments Off on “Независне новине” и БХРТ бирају најбољег спортисту БиХ 2

  Седамнаести избор спортисте године у Босни и Херцеговини бит ће одржан данас у Сарајеву у организацији “Независних новина” и Радио-телевизије Босне и Херцеговине. Награде ће бити додијељене у 12 категорија. Директан пријенос манифестације гледајте на БХТ1 од 20.15 сати.

 • Рукометашице Шведске, Црне Горе, Француске и Данске у четвртфиналу СП-а

  Comments Off on Рукометашице Шведске, Црне Горе, Француске и Данске у четвртфиналу СП-а 2

  Женске рукометне репрезентације Шведске, Црне Горе, Француске и Данске пласирале су се у четвртфинале 23. Свјетског првенства (СП) у Њемачкој.

 • Бх. брзоклизачи Омерагић и Крстић освојили медаље у Београду

  Comments Off on Бх. брзоклизачи Омерагић и Крстић освојили медаље у Београду 4

  Репрезентативци Босне и Херцеговине у брзом клизању Тарик Омерагић и Мак Крстић освојили су сребрену и бронзану медаљу на међународном такмичењу ”Алпе Адриа Тропи” у Београду.

SPORT