Избор уредника

 • Пресуда Зденку Андабаку за злочин у ливањском селу Грборези 24. марта

  Comments Off on Пресуда Зденку Андабаку за злочин у ливањском селу Грборези 24. марта 1

  Одбрана Зденка Андабака, оптуженог за злочин почињен 1993. године у ливањском селу Грборези, у завршној ријечи истакла је да Тужилаштво БиХ није доказало наводе оптужнице те затражила да њихов брањеник буде ослобођен. Суд БиХ ће пресуду изрећи 24. марта.

 • Хашки тужиоци траже поништење ослобађајуће пресуде и осуду Шешеља

  Comments Off on Хашки тужиоци траже поништење ослобађајуће пресуде и осуду Шешеља 1

  Тужилаштво међународног суда у Хагу поново је затражило од судија апелационог вијећа да поништи ослобађајућу пресуду лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу и осуди Шешеља за злочине над Хрватима и Бошњацима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93. године.

 • Изетбеговић, Звиздић и Џаферовић одржали састанак у Сарајеву

  Comments Off on Изетбеговић, Звиздић и Џаферовић одржали састанак у Сарајеву 1

  Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић, предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић и предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић одржали су данас у Сарајеву ненајављени састанак који је окончан око 17 сати.

 • ВТК БиХ: Пораст извоза у већини сектора

  Comments Off on ВТК БиХ: Пораст извоза у већини сектора 1

  У вањскотрговинској размјени Босне и Херцеговине у 2016. години, анализираној према секторској структури привреде, евидентан је пораст извоза у већини сектора. Агроиндустријски сектор БиХ прошле године остварио је раст извоза од 16,13 одсто у односу на претходну годину, унутар чега су одређене тарифе повећале извоз за 50 одсто.

SPORT