ВИЈЕСТИ ДАНА

 • БиХ

  ПД ПСБиХ: СДП-ове измјене Изборног закона без хитног поступка

  Off 18

  Представнички дом државног Парламента није прихватио да се измјене Изборног закона, које је предложио СДП БиХ, разматрају по хитном поступку. Током расправе о ревизорским извјештајима државних институција констатовано је да се повећава број неповољних, односно мишљења с резервом.

 • БиХ

  ДНПСБиХ: Подржане измјене закона о платама и накнадама у институцијама БиХ

  Off 8

  Измјенама је дефинисано да полицијским службеницима припада право на полицијски додатак, и то појединачно највише до 40 посто основне плате, с тим да укупан фонд за исплате не може бити већи од 35 посто буџета предвиђеног за основне плате полицијских службеника на које се односи овај додатак.

 • БиХ

  Мектић: Број илегалних миграната повећан за 600 до 700 посто

  Off 4

  Министар сигурности БиХ Драган Мектић данас је казао како је, након споразума ЕУ и Турске те заустављања „балканске руте“, дошло до великог повећања илегалних миграција и отворена је једна нова, илегална рута која иде из Турске, преко Грчке, Албаније, Црне Горе, БиХ, Хрватске и даље према западној Европи.

 • БиХ

  НСРС: Обављена расправа о задужењу за Жељезнице, пауза до 17

  Off 9

  Народна скупштина размотрила је по хитном поступку Приједлог одлуке о прихватању задужења РС од 51,3 милиона еура код Свјетске банке за пројекат реструктурисања Жељезница РС. Опозиција је једногласна – менаџмент Жељезница је награђен за лоше пословање кредитом у износу већем од стотину милиона марака, који ће враћати сви грађани овог ентитета.

 • БиХ

  Иванић се ограђује од НАТО вјежбе на подручју Бање Луке

  Off 5

  Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Зоран Ђерић тврди да ни он нити било ко из кабинета члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића није присуствовао састанку на којем је договорена НАТО вјежба у Бањој Луци са авионском ескадрилом и муницијом на бази осиромашеног урана.

 • БиХ, Економија

  Звиздић у Дохи: БиХ отворена за пословне људе и инвестиције

  Off 5

  Предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић предводио је делегацију Вијећа министара БиХ која је учествовала на Бизнис форуму Катар-БиХ који је одржан у Дохи, а на којем је показан интерес за унапријеђење економских односа двије земље.

 • Религија

  Реисул-л-улема Кавазовић: Опстанак католика вежемо уз властити опстанак!

  Off 2

  Реису-л-улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеин еф. Кавазовић данас је, током сусрета са делегацијом Хрватског сабора, рекао како муслимани у БиХ опстанак католика у БиХ вежу уз властити опстанак.

 • БиХ

  Бањалука: Подстицаји за пољопривреду повећани на 71 милион КМ

  Off 2

  Представници власти и пољопривредних удружења у Републици Српској (РС) постигли су данас договор о повећању аграног буџета у овој години, односно средстава за подстицаје, са 60 милиона КМ на 71 милион КМ.

 • БиХ

  Гремингер у СБК: Укинути сегрегацију и дискриминацију у образовању

  Off

  О важности промовирања толеранције између различитих етничких група , борби против корупције, те укидању дискриминације и сегрегације у образовању, разговарано је у уторак у Травнику, на састанку изасланства ОЕСС-а, у којем је био и генерални секретар Томас Гремингер, с премијером Средњобосанског кантона (СБК) Тахиром Лендом.

 • БиХ

  Колегијум Скупштине КС: 5. марта о термину смјене кантоналне Владе

  Off 3

  Колегијум Скупштине КС уврстио је данас захтјев да се у предложени дневни ред наредне сједнице скупштине 5. марта уврсти тачка по којој ће се посланици изјашњавати о термину сједнице на којој ће се разматрати изгасавање неповјерења Влади Елмедина Конаковића.

 • БиХ

  ХНК: Потписан колективни уговор за просвјетне раднике у средњим школама

  Off 6

  Представници два синдиката у средњем образовању и Владa ХНК потписали cу Колективни уговор за око 3.500 просвјетних радника у средњим школама на подручју кантона. Нови Колективни уговор важиће годину дана, јавила је дописница БХРТ-а.

 • Регион

  Вучић обећао помоћ  у тражењу несталих  хрватских бранилаца

  Off 3

  Србијански предсједник Александар Вучић обећао је у на састанку с изасланством Савеза удруга обитељи заточених и несталих хрватских бранитеља у Београду да ће се његов уред на седмичној основи бавити питањем несталих особа. Хрватска  трага за 1945 несталих и смртно страдалих током посљедњег  рата.

 • Свијет

  Њемачка: Чланство СПД-а гласа о коалиционом споразуму

  Off 7

  Чланство њемачке Социјалдемократске странке (СПД) лијевог центра почело је данас гласање путем поште о повратку у коалицију с конзервативним блоком канцеларке Ангеле Меркел. Чланови странке имају рок до поноћи 2. марта да доставе своје гласачке листиће страначком сједишту у Берлину.

 • Реису-л-улему посјетио Горан Бреговић

  Коментари су искључени на Реису-л-улему посјетио Горан Бреговић

  Реису-л-улему Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеина еф. Кавазовића данас је посјетио свјетски познати аутор и музичар Горан Бреговић.

 • Украјина: Потписан Закон о реинтеграцији Донбаса

  Коментари су искључени на Украјина: Потписан Закон о реинтеграцији Донбаса 3

  Предсједник Украјине Петро Порошенко потписао је Закон о поновној интеграцији Донбаса, пренијели су украјински медији.

 • Берлин: Муслиманка нападнута због бурке

  Коментари су искључени на Берлин: Муслиманка нападнута због бурке 6

  Муслиманка која је носила бурку, која јој покрива лице и тијело, нападнута је вербално и физички у њемачкој пријестоници.

 • Фонд за заштиту околиша: Топловод Какањ-Сарајево до 2020. године

  Коментари су искључени на Фонд за заштиту околиша: Топловод Какањ-Сарајево до 2020. године 2

  Федерална министрица околиша и туризма Едита Ђапо и директор Фонда за заштиту околиша ФБиХ Фуад Чибукчић посјетили су данас Термоелектрану „Какањ“, гдје их је директор Енвер Мердић упознао о ситуацији у том погону, уз посебан осврт на теме о заштити околиша.

 • ТК: Према плану прољетне сјетве биће засијано 52.014 хектара земљишта

  Коментари су искључени на ТК: Према плану прољетне сјетве биће засијано 52.014 хектара земљишта 2

  Планом прољетне сјетве за ову годину који је данас усвојила Влада Тузланског кантона (ТК), предвиђено је да се на подручју тог кантона житарицама, повртним, индустријским и крмним биљем засије укупно 52.014 хектара земљишта.

 • Ресорни министар: Није довољно смањен рок за оснивање предузећа у ФБиХ

  Коментари су искључени на Ресорни министар: Није довољно смањен рок за оснивање предузећа у ФБиХ 4

  Није довољно смањен временски рок за оснивање предузећа у ФБиХ, као и административне процедуре, оцијенио је министар развоја, предузетништва и обрта Амир Зукић одговарајући на питање да ли је поједностављена процедура регистрације у задње четири године. 

 • Њујорк: Бар у којем гости „дословно“ пазе шта причају

  Коментари су искључени на Њујорк: Бар у којем гости „дословно“ пазе шта причају 3

  Њујоршки бар „Источно село“ на Менхетну забранио је употребу ријечи „дословно“, па сваки гост који неопрезно употријеби ту фразу, има пет минута да напусти локал.

 • СЗО: Број обољелих од малих богиња већи за 400 посто у односу на 2016. годину

  Коментари су искључени на СЗО: Број обољелих од малих богиња већи за 400 посто у односу на 2016. годину 2

  Европа се 2017. године суочила са масовним бројем обољелих од малих богиња, што је Свјетска здравствена организација (СЗО) описала као трагедију након рекордно малог броја случајева од 5.273 обољелих, 2016. године.

 • „Паметни телефони“ откривају бактерије у храни

  Коментари су искључени на „Паметни телефони“ откривају бактерије у храни 7

  Амерички научници развили су апликацију за паметни телефон која упозорава корисника да ли има бактерија у храни.

 • Умјетничка галерија БиХ: Изложба Џевада Хозе до 16. марта

  Коментари су искључени на Умјетничка галерија БиХ: Изложба Џевада Хозе до 16. марта 3

  У Умјетничкој галерији БиХ до 16. марта могу се погледати Међународни тријенале графике Ливно и изложба академика Џевада Хозе .

 • „Краљ мерака“ направио вансеријски спектакл у студију БХРТ-а

  Коментари су искључени на „Краљ мерака“ направио вансеријски спектакл у студију БХРТ-а 6

  Харис Џиновић, један од најпопуларнијих пјевача народне музике на Балкану, одржао је синоћ концерт за памћење у Студију Н Музичке продукције БХРТ-а, који је био испуњен до посљедњег мјеста.

 • МФФ: Отворен конкурс за пријаву документарних филмова

  Коментари су искључени на МФФ: Отворен конкурс за пријаву документарних филмова 5

  Отворен је конкурс за пријаву документарних филмова на 19. „Медитеран Филм Фестивалу“ (МФФ), који ће се одржати у Широком Бријегу од 22. до 25. августа.

 • НСБиХ: Стадион Билино поље проширује капацитет за још 5000 мјеста

  Коментари су искључени на НСБиХ: Стадион Билино поље проширује капацитет за још 5000 мјеста 2

  Градоначелник Зенице Фуад Касумовић састао се данас са делегацијом Ногометног савеза савеза БиХ у којој су били генерални секретар Јасмин Баковић, експерт за инфраструктуру Нихад Хоџић и директор Тренинг центра Алија Порча, а разговарали су о плановима у вези са кориштењем стадиона Билино поље и Тренинг центра НС/ФС БиХ.

 • Хокејаши Норвешке у четвртфиналу ЗОИ

  Коментари су искључени на Хокејаши Норвешке у четвртфиналу ЗОИ 8

  Хокејашка репрезентација Норвешке пласирала се данас у четвртфинале Зимских олимпијских игара у Јужној Кореји, након што је у осмини финала послије продужетка побиједила Словенију са 2:1.

 • Биатлон: Французи најбољи у штафети, бриљантни Фуркад освојио треће злато

  Коментари су искључени на Биатлон: Французи најбољи у штафети, бриљантни Фуркад освојио треће злато 5

  Француски биатлонац Мартин Фуркад постао је данас први спортиста који је на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу освојио три златне медаље, те помогао својој репрезентацији да тријумфује у мјешовитој штафети.

SPORT