Sport, Zanimljivosti

Predstavljena prva Barbie s hidžabom

Off 25
Američka olimpijka Ibtihaj Muhammad bila je inspiracija za novu lutku Barbie, prvu koja će nositi hidžab, objavio je brand Matel. 30-godišnja olimpijka iz New Jerseya, prva sportašica koja se takmičila s hidžabom, prošle je godine osvojila bronzanu medalju u ženskom mačevanju.

U Riju je debitirala u ekipi SAD-a na Olimpijskim igrama. U Brazil je otišla kao američka muslimanka, želeći svima pokazati da može biti konkurentna u jednom elitnom sportu.

Lutka Barbie izrađena je u njezinu čast i prva je Barbie s hidžabom u historiji.

Lutka je predstavljena u ponedjeljak na Glamour Women of the Year summitu. Muhammad je bila gošća programa Barbie “Sheroes” u kojem se odaje priznanje inovatorima i pionirima, prenose mediji.

Zahvalila je Matelu, izrađivaču lutaka Barbie što ju je uključio u program “Sheroes”. Osim hidžaba, lutka izrađena po uzoru na olimpijku u mačevanju nosi odijelo za mačevanje, obuću Nike, kacigu i mač.

“Barbie ne slavi Ibtihaj zbog njezina sudjelovanja na Olimpijskim igrama, već zbog onoga što je razlikuje od drugih. Ona je nadahnuće brojnim djevojkama koje se ne vide kao osobe koje su u stanju osvojiti neko priznanje, no ova će ih lutka podsjetiti da je sve moguće”, rekao je Sejal Shah Miller, potpredsjednik marketinga za Barbie.

Lutka će na tržištu biti dostupna u jesen iduće godine.

Related Posts