Ostali sportovi

Seidl novi generalni direktor McLarena

Off 30
Nijemac Andreas Zajdl (Andreas Seidl) postavljen je danas za novog generalnog direktora Meklarena (McLaren) u Formuli 1.

Bivši direktor Poršeove (Porsche) ekipe u trkama Svjetskog šampionata izdržljivosti, priključit će se ekipi tokom godine, saopštio je izvršni direktor Meklarena Zek Braun (Zak Brown). Nije poznato kada će Zajdl početi da radi u Meklarenu, pošto se čelnici te ekipe moraju o tome dogovoriti sa kolegama iz Poršea.

“On je veoma sposoban vođa tima sa velikim uspjehom na stazi. To je još jedan važan korak u našem planu oporavka i dugotrajnoj posvećenosti Formuli 1”, rekao je Braun, prenosi BBC.

Zajdl je u Formuli 1 radio od 2000. do 2009. godine u ekipi BMW-a.

“Ovo je ogromna privilegija i izazov. Inspiriše me to što imam priliku da doprinesem Meklarenovoj zaostavštini. Meklaren ima viziju, rukovodstvo i iskustvo, ali što je najvažnije – da ljude vrati u vrh takmičenja, što će biti moj zadatak”, rekao je Zajdl.

Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mjestu od deset ekipa.

Osamdeset posto bodova osvojio je dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso, koji je na kraju prošle godine napustio Formulu 1. On će u maju voziti trku Indijanapolis 500.

Od ove godine za Meklaren će voziti bivši vozač Renoa i ekipe Toro Roso (Toro Rosso), Španac Karlos Sainc (Carlos Sainz) i mladi Britanac Lendo Noris (Lando Norris).

Related Posts