Ostali sportovi

Bode Miller: Mikaela Shiffrin je najbolja skijašica svih vremena

Off 200
Legendarni američki skijaš i vlasnik šest olimpijskih medalja Bode Miler (40) smatra kako je njegova sunarodnjakinja Mikaela Šifrin (Shiffrin) najbolja skijašica svih vremena.

“Mikaela je najbolja u historiji ovog sporta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ona je tako uravnotežena, dinamična, intenzivna i koncentrisana. Podjednako je dobra u svakoj disciplini”, rekao je Miler.

Bode Miler je najuspješniji američki skijaš u historiji zimskih olimpijskih igara, no uvjeren je kako ga 22-godišnja skijaška senzacija Šifrin može prestići već na predstojećim ZOI u Pjongčangu. Miler je do sada osvojio šest olimpijskih medalja, jedno zlato, tri srebra i dvije bronze, dok Šifrin ima slalomsko zlato iz  Sočija 2014. godine.

Mlada Amerikanka ima i tri zlata sa svjetskih prvenstava i jedno srebro, a u Svjetskom kupu je pobijedila čak 37 puta, od toga 27 puta u slalomu.

“Vjerujem kako će Mikaela u Koreji osvojiti najmanje dva zlata, a možda i tri ili četiri”, dodao je Miler koji je prošle godine objavio kraj karijere nakon 20 godina aktivnog skijanja. Na ZOI u Pjongčangu bit će stručni komentator na Eurosportu.

“Pokušat ću prenijeti ljudima znanje, želim ih educirati, ali i učiniti skijanje zabavnim i uzbudljivim”, zaključio je Miler.

Related Posts