Ostali sportovi

Bečić: Cilj u 2018. ostvarenje norme za EP u Berlinu

Off 40
Jedna od najboljih bosanskohercegovačkih atletičarki Alisa Bečić iza sebe ima izuzetno uspješnu sezonu. Ovu godinu će pamtiti po brojnim sportskim uspjesima i rekordima.

Bečić je u 2017. godini ostvarila dva državna rekorda u dvorani na 200m (25.68s) i 400m (56.42m), a rezultat na 400 metara je tri puta u toku godine popravljala.

“Prvi put sam u svojoj karijeri nastupala u dvorani i zauzela sam visoko šesto mjesto na balkanskom prvenstvu, što je dobar pokazatelj. Nakon dvoranske sezone i utrke na otvorenom su bile jako uspješne. Postala sam u 2017. godini dvostruka rekorderka u dvorani, dvostruka državna prvakinja i jedina atletičarka u BiH, koja je ostvarila učinak od više od 1.000 bodova po IAAF Tablicama, u izuzetno jakoj konkurenciji”, rekla je Bečić.

O planovima za narednu godinu istakla je da je sa trenerom Mehmedom Lokmićem odlučila sezonu započeti u dvorani, gdje želi postaviti nove rekorde.

“Što se tiče sezone na otvorenom, želja mi je velika da postavim novi državni rekord na 200m, gdje mi je nedostajalo 0.40 stotinki u protekloj sezoni, a naravno, najveća želja je svakako norma za Evropsko prvenstvo u Berlinu, čime bih postala i najbrža djevojka u historiji bh. atletike. Ići ćemo korak po korak. U potpunosti sam posvećena treninzima i radu i nadam se da ću ostvariti svoje ciljeve”, zaključila je Alisa Bečić, saopćeno je iz Atletskog kluba Sarajevo.

Related Posts