Nogomet

Željezničar predstavio ekipu i najavio nastavak sezone na “Plavoj noći”

Off 17
Foto: fkzeljeznicar.ba

Fudbalski klub Željezničar predstavio je ekipu i najavio drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine na sinoćnjoj manifestaciji “Plava noć”, koja je okupila više od 500 zvanica.

Predsjednik Upravnog odbora Vedran Vukotić rekao je da je klub, u svim segmentima, napravio značajan napredak.

“Ti procesi se nastavljaju, klub raste i napreduje i to se više ne može zaustaviti. Pred klubom je svijetla budućnost”, poručio je Vukotić.

Upriličena je video projekcija, odnosno retrospektiva izgradnje istočne tribine stadiona, koju su prisutni ispratili pjesmom “Grbavica”.

Emitovan je i video sa svim golovima Željezničara iz prvog dijela sezone, a navijačka pjesma je ponovo odjeknula kada su prikazani golovi iz Mostara i velike pobjede protiv Zrinjskog.

Predstavljeni su fudbaleri i stručni štab, a prisutnima su se obratili kapiten ekipe Zajko Zeba i trener Slavko Petrović.

“Veliko je zadovoljstvo biti igrač i kapiten ovog kluba. Uime svih nas mogu poručiti da ćemo dati sve od sebe da na terenu opravdamo ovo što je klub uložio u nas. Nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti”, rekao je Zeba.

Petrović je istaknuo da je ekipa obavila odlične pripreme i da spremno dočekuje početak sezone.

“Siguran sam da imamo dobar tim. Naporno smo radili i pripremali se i spremno dočekujemo početak sezone. Dat ćemo maksimum da ostvarimo rezultatski cilj koji je postavljen pred nas”, rekao je Petrović.

Related Posts