Nogomet

Sterling se izvinio zbog bizarnog penala u Ligi prvaka

Off 54
Foto: Skysports
Fudbaler Mančester Sitija (Manchester City) Rahim (Raheem) Sterling izvinio se zbog penala koji je iznudio u sinoćnjoj utakmici Lige prvaka protiv Šahtara iz Donjecka.

Siti je sinoć na Etihadu ubjedljivo savladao Šahtar sa 6:0. Visoku pobjedu engleskog prvaka zasjenio je mađarski sudija Viktor Kasai koji je dosudio nepostojeći penal nad Sterlingom. Engleski fudbaler se sapleo i pao na travu bez prethodnog kontakta sa protivničkim igračem, a Kasai je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Sudija je smatrao da je Sterling bio sapleten, ali je i sam Sterling danas potvrdio da nije oboren u ukrajinskom šesnaestercu.

“Htio sam da šutnem loptu i ne znam šta se poslije toga dogodilo. Završio sam na travi i okrenuo se. Nisam osjetio kontakt, to je bila moja greška. Izvinjavam se sudiji i izvinjavam se Šahtaru”, rekao je Sterling za BT Sport.

                                                                 Foto: Skysports

Odluka sudije Kasaija da dosudi najstrožiju kaznu izazvala je smijeh i kod trenera Sitija Pepa Gvardiole koji je poslije utakmice rekao da je odmah znao da nije penal.

Na pitanje da li je Sterling odmah trebao reći sudiji šta se dogodilo, Gvardiola je odgovorio: “Mogao je to uraditi. Ne volimo da postignemo gol iz takve situacije”.

Related Posts