Nogomet

Pokrenuta sudska istraga protiv vlasnika PAOK-a

Off 22
Foto: AFP
Solunski tužioci naredili su danas pokretanje sudske istrage protiv biznismena i vlasnika PAOK-a, naturalizovanog Grka iz Rusije Ivana Savidisa (Savvidis) koji je ušao na teren s pištoljem da bi se “obračunao” sa sudijom zbog poništavanja gola na utakmici PAOK-AEK.

Vlada Grčke je na hitnoj sjednici donijela odluku da se suspenduje grčka Super liga, a Svjetska fudbalska federacija (FIFA) osudila je ponašanje vlasnika PAOK-a i nagovijestila eventualno izbacivanje reprezentacije iz svih takmičenja.

Po nalogu će se istražiti i zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi odmah na mjestu incidenta, odnosno na terenu kada je uletio s pištoljem za pojasom.

PAOK je u 90. minuti utakmice protiv lidera Super lige AEK-a poveo golom Fernanda Varele, ali je on poništen zbog ofsajda. Savidis je potom s četiri naoružana pratioca utrčao na teren da bi se obračunao sa sudijama.

On se danas izvinio zbog “emotivne reakcije” na sudijsku odluku i “generalno loše stanje u grčkom fudbalu”.

Kako je saopćeno na klupskom sajtu, Savidis je imao namjeru da “odbrani desetine hiljada navijača PAOK-a od provokacija i sukoba”.

Related Posts