Nogomet

Gordon Strahan više nije selektor Škotske

Off 37

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo sljedeće godine u Rusiji škotski selektor Gordon Strahan (Gordon Strachan) podnio je ostavku. Strahan je bio na klupi Škotske protekle četiri i po godine.

“Duboko sam razočaran što Škotska nije uspjela izboriti barem dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Želim se zahvaliti igračima na trudu i zalaganju. Bili smo u igri do zadnje minute kvalifikacija, ali nismo uspjeli”, izjavio je Strahan.

Za prolaz u baraž kvalifikacija za SP Škotima je trebala pobjeda u gostima protiv Slovenije, ali su odigrali neriješeno (2:2).

Zanimljivo, u izjavi nakon utakmice u Ljubljani, Strahan (60) je za neuspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo okrivio loše gene svojih fudbalera.

“Kada je u pitanju genetika, daleko smo iza svih. U prethodnim kvalifikacijama bili smo drugi najniži nacionalni tim odmah iza Španije. To znači da moram da izaberem tim koji visinom i snagom može parirati protivniku. Čak ni večeras to nismo uspjeli tokom prekida. Genetički moramo da poradimo na ovim stvarima, to je veliki problem za nas”, rekao je sad već bivši selektor Strahan.

Related Posts