Košarka

Košarka: Juniorke BiH na kontrolnom treningu u Skenderiji

Off 27
Foto: Arhiv

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U18) okupiće se danas u sarajevskoj Skenderiji gdje će obaviti prve kontrolne treninge za nastup na Ervopskom prvenstvu, koje će se početkom augusta 2017. godine održati u mađarskom Šopronu.

Stručni štab na čelu sa selektorom Goranom Lojom, želi da reprezentacija nastupi u najboljem sastavu, te da našu zemlju na Eurobasketu predstavljaju najspremnije igračice. Prvi trening bit će održan u Skenderiji, a s ciljem selektiranja i praćenja forme aktuelnih i potencijalnih reprezentativki, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Selektor Lojo na sutrašnji kontrolni trening pozvao je sljedeće igračice:
Neira Alispahić (Željezničar), Ivona Krakić (Sloboda), Gorana Marjanović (Sloboda), Tea Bošnjak (Rama), Ana Koštro (Posušje), Kristina Ćorić (Posušje), Sandra Azinović (Play off), Iris Starčević (Play off), Andrea Krišto (Livno), Gabrijela Visković (Livno), Sara Jurkić (Livno), Marija Pavić (Livno), Melisa Brčaninović (Jedinstvo), Naida Glotić (Jedinstvo), Eni Nizamić (Čelik), Sara Heljić (Čelik), Amina Ćehajić (Čelik), Amna Kahrić (Čelik), Ajla Mihmić (Brčanka), Ajla Lević (Brčanka).

Evropsko prvenstvo A-divizije održat će se od 5. do 13. augusta. Mlade košakašice BiH nalaze u izuzetno u teškoj D-grupi zajedno s Italijom, Francuskom i Belgijom.

Related Posts