Sport

Alpe Adria Trophy: Jedanaest medalja za bh. brzoklizače

Off 18
Foto: Savez klizačkih sportova BiH
Brzoklizači Klizačkog kluba “Bosna” osvojili su osam medalja u pojedinačnoj konkurenciji i tri medalje u štafetnim utrkama na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju na kratke staze “Alpe Adria Trophy – Sarajevo Open 2018”.

Takmičenje je održano proteklog vikenda u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u sarajevskoj Zetri, a poslužilo je kao testno takmičenje za zimsku olimpijadu mladih EYOF 2019.

Učestovalo je 50 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

U seniorskoj konkurenciji Samra Selimbegović je osvojila bronzanu medalju, a Tarik Omeragić srebrnu i tom prilikom postavio je lične rekorde na 500 i 1000 m za tri sekunde, što je dobar znak da spremno dočekuje svoj nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu u brzom klizanju koji će biti održan u Kanadi.

U mlađim kategorijama Ermin Rašćić osvojio je srebrnu, a Ilan Krstić bronzanu medalju. Sumeja Zajimović osvojila je bronzu, a Pierre Bennet srebro. Mak Krstić se okitio zlatnom medaljom, dok je Hana Hasanefendić bila srebrna.

Related Posts