Остали спортови

Лејла Тановић одбранила Балканску титулу у Грчкој

Off 8

Деветорострука државна првакиња и такмичарка УЦИ СМФ тима Лејла Тановић одбранила је Балканску титулу у (XЦО) брдском бициклизму на шампионату одржаном у грчком граду Нафпактосу.

Тановић је други пут заредом освојила Балканско првенство у најјачој елите категорији и остварила највећи успјех у хисторији бх. бициклизма.

Шампионат се такођер бодовао за свјетске УЦИ бодове а побједом Лејла је освојила нових 30 УЦИ бодова и своју четвру побједу на УЦИ утрци.

Најбољи у мушкој био је Димитриос Антониадис грчки учесник Олимпијских игара у Рију.

– Веома сам сретна својом другом побједом на Балканском првенству, радили смо веома јако и напорно за овај резултат и на крају се труд опет исплатио. Стаза је била изузетно физички и технички захтјевна што ми је одговарало међутим велике температуре су ми представљале проблем. Најљепши осјећај је засигурно био интонирање химне Босне и Херцеговине на проглашењу побједника и осјећам се поносном што је много људи видјело државну заставу на подију – рекла је Лејла Тановић.

Борба за прву позицију водила се између Тановић и грчке шампионке Барбаре Фасои која је већ убиљежила наступ на овој стази. Ипак након прва два круга Тановић је преузима водство и утрку завршава са предношћу већом од пет минута.

– Засигурно да је утрка у женској елите категорији била најзанимљивија, Лејла је прва два круга заузимала другу позицију са пар секунди заостатка. На крају другог круга имали смо малу кризу јер су временске температуре биле изузетно високе, ипак на средини трећег круга Лејла је појачала темпо и преузела водство те утрку сигурно завршила на првом мјесту. Освајањем Балканског првенства остварили смо један од битнијих циљева за ову сезону, јер одбрана шампионске титуле је највећи успјех бх. бициклизма – рекао је Амар Њемчевић, тренер Лејле Тановић и селектор МТБ репрезентације БиХ, саопћено је из Кбб “Пулс”.

Related Posts