Фудбал

Гордон Страхан више није селектор Шкотске

Off 9

Након неуспјеха у квалификацијама за Свјетско ногометно првенство сљедеће године у Русији шкотски селектор Гордон Страхан поднио је оставку.
Страхан је био на клупи Шкотске протекле четири и по године.

“Дубоко сам разочаран што Шкотска није успјела изборити барем додатне квалификације за свјетско првенство. Желим се захвалити играчима на труду и залагању. Били смо у игри до задње минуте квалификација, али нисмо успјели”, изјавио је Страхан.

За пролаз у бараж квалификација за СП Шкотима је требала побједа у гостима против Словеније, али су одиграли неријешено (2:2).

Занимљиво, у изјави након утакмице у Љубљани, Страхан (60) је за неуспјех у квалификацијама за Свјетско првенство окривио лоше гене својих фудбалера.

“Када је у питању генетика, далеко смо иза свих. У претходним квалификацијама били смо други најнижи национални тим одмах иза Шпаније. То значи да морам да изаберем тим који висином и снагом може парирати противнику. Чак ни вечерас то нисмо успјели током прекида. Генетички морамо да порадимо на овим стварима, то је велики проблем за нас”, рекао је сад већ бивши селектор Страхан.

Related Posts