fbpx
Nogomet

Slišković više nije trener Zrinjskog

Off 36
Foto: hskzrinjski.ba

Blaž Slišković više nije trener HŠK Zrinjski, aktuelnog viceprvaka Bosne i Hercegovine. Nakon nekoliko razgovora Slišković i čelnici “plemića” usaglasili su se da novi ugovor – neće potpisati, prenosi Agencija Anadolija.

“Trenerom Zrinjskog sam imenovan četiri puta, što je najbolja potvrda da ovom klubu ne znam reći ne, ali odluka da ne produljimo ugovor je zapravo jedina ispravna i logična. Jednostavno, kao što je bio slučaj i prije godinu dana, moja želja za preuzimanjem nekog kluba izvan granica Bosne i Hercegovine i dalje postoji, tako da od mene definitivno ne bi bilo odgovorno da sam pristao na nastavak suradnje, a onda vrlo brzo odstupio. Puno je poštenije zaključiti ovu uspješnu priču koju smo zajednički pisali i dati priliku nekom drugom treneru da s momčadi krene u pripreme za novu sezonu”, rekao je Slišković za oficijelnu internet stranicu Zrinjskog.

Slišković je četvrti put na poziciju šefa stručnog štaba Zrinjskog imenovan 13. augusta 2018. godine. U 34 službene utakmice sa ekipom je ostvario 19 pobjeda, devet remija i šest poraza.

Zrinjski je sa Sliškovićem osvojio dva posljednja naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Klupski je rekorder sa 172 utakmice, kao trener Zrinjskog.

Blaž Slišković će do eventualnog pronalaska angažmana u inostranstvu obnašati funkciju savjetnika Uprave HŠK Zrinjski za sportska pitanja.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže