BiH, Vijesti

Slavko Mršević ponovo u školskoj klupi

Off 79

Slavko Mršević, koji ima najblaži oblik autizma, od danas je ponovo u svom razredu u Srednjoškolskom centru u Rudom, nakon što ga je 2016. godine Srednja saobraćajna škola izbacila jer je odbila da prilаgodi nastavni plan i program njegovim funkcionalnim sposobnostima i statusu.

Slavko će nastaviti školovanje u Srednjoškolskom centru ili u Zavodu za obrazovanje odraslih. On je istakao da je srećan zbog povratka u školu.

Priču donosi reporterka BHRT-a Jovana Borovčanin Đurević.


Srednjoškolski centar “Rudo” danas je posjetila ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja je rekla da su došli da se uvjere da je dijete neometano došlo na nastavu i da uz pratnju asistenta sa svojim kolegama sjedi u učionici.

“Na sastanku sa direktorom Srednje škole Tatomirom Elezom razgovarali smo o nastavku školovanja, odnosno da se Slavku omogući da polaže one nastavne predmete koji će ga dovesti do početka nove školske godine 1. septembra, da ima završen razred”, rekla je Trivić.

Tatomir Elez, direktor Srednjoškolskog centra “Rudo”, kaže da će škola poštovati odluke Ministarstva u skladu sa zakonom o srednjoj školi.

“Takođe ćemo poštovati član 80, gdje moram kao direktor odrediti komisiju za polaganje ispita. Škola će dati sve od sebe da pomogne razrješenje ovog problema i da pomognemo djetetu koliko je to u našoj moći”, rekao je Elez.

Podsjetimo, Slavko Mršević, koji ima Aspergerov sindrom, najblaži oblik autizma, izbačen je 1. septembra 2016. godine iz Srednje saobraćajne škole u Rudom jer je škola odbila da prilagodi nastavni plan i program i metodologiju prenošenja gradiva njegovim funkcionalnim sposobnostima i statusu.

Related Posts