fbpx
Ostali sportovi, Sport

Skoro 300 takmičara na Ljetnom Državnom prvenstvu u plivanju

Off 21
Foto: Klub vodenih sportova „Orka“

Na Ljetnom Državnom prvenstvu u plivanju, koje je održano u Sarajevu, učestvovala su 22 kluba iz Bosne i Hercegovine sa 290 plivača, od čega je 160 u muškoj i 130 u ženskoj konkurenciji.

Organizator takmičenja je Plivački savez Bosne i Hercegovine.

Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara na ovom prvenstvu predstavio se sa 38 plivača, a kako iz kluba navode ovo je do sad najuspješniji nastup kluba od njegovog osnivanja.

Naime, u tri dana održavanja prvenstva mladi mostarski plivači osvojili su čak 134 pojedinačne i štafetne medalje, od čega 41. zlatnu, 42. srebrene, 51. bronzanu medalju. 32 plivača okitila su se jednom od medalja, čak 14 plivača u jednoj od disciplina su postali državni prvaci u svojim kategorijama, 9 plivača po prvi put je osvojilo jednu od medalja na državnom prvenstvu, a Lana Pudar je postavila i novi državni rekord u kategoriji mlađih juniorki u disciplini 200m delfin u vremenu 2:22.39.

Titulu državnog prvaka u jednoj ili više discpilina osvojili su Dino Dužević, Leopold Dankić, Ahmet Stupac, Bakir Hadžimahović, Kerim Sadiković, Farik Repeša, Teodora Stanković, Nika Vrljić, Danis Harmandić, Iva Jurić, Lana Pudar, Elena Zovko, Elena Jurković i Lucija Jakovljević.

Ostali osvajači medalja za „Orku“ na ovom prvenstvu bili su: Eman Numić, Dino Jelin, Tin Šauperl, Una Taslaman, Luna Rozić, Lucija Jurić, Katja Kondža, Mia Dužević, Tarik Numić, Tarik Đozlić, Vladan Pištignjat, Ajla Kulak, Lovro Bagarić, Emma Repeša, Katja Glibić, Nola Bilušić, Nejla Ćerimagić i Širin Alihodžić.

Iz mostarskog kluba su rekli da su u toku inteznivne pripreme za održavanje III međunarodnog plivačkog mitinga „Orka – Arena Cup 2019“, koji će biti održan na gradskom bazenu u Mostaru 6. jula, a na kome se očekuje do sad najveći broj učesnika iz BiH i Europe.

Related Posts