fbpx
Film, Kultura, Vijesti

SFF Crveni tepih uživo na BHT1, web portalu i Facebook nalogu

Off 97

Od 19:20 Crveni tepih uživo na BHT1, web portalu i Facebook nalogu. 

 

Regionalnom premijerom filmova PRIČA O TRI SESTRE i MAČKA U ZIDU, večeras se zatvara Takmičarski program za igrani film 25. Sarajevo Film Festivala. Žiri će odluke o ovogodišnjim dobitnicima “Srca Sarajeva” donijeti sutra u 20 časova na ceremoniji zatvaranja u Narodnom pozorištu. Peti festivalski dan obilježilo je i druženje s ekipom filma “Šavovi” koja je svoj rad predstavila publici u sklopu programa “Kafa sa…”.


Život u londonskoj stambenoj četvrti za socijalno ugrožene članove društva u vrijeme Brexita – planovi za modernizaciju napreduju, a komunalni računi dostižu astronomske iznose izazivajući ljutnju stanara. U srcu oluje, Irina, samohrana majka iz Bugarske, pokušava se probiti kao arhitektica i odbija da, poput većine svojih susjeda, živi od socijalne pomoći. Mobilizira vlasnike stanova da se kod lokalnih vlasti žale na visinu računa, ali Englezi je ubjeđuju da je svaki pokušaj borbe protiv sistema osuđen na propast. Članovi Irinine porodice sukobljavaju se oko vlasništva nad jednom mačkom sa susjedima koji žive od socijalne pomoći. Irina otkriva drugo lice britanskog društva i shvata da je zarobljena kako među zidovima svoga stana, tako i metaforički u vlastitom umu.

Režija: Mina Mileva, Vesela Kazakova
Uloge: Irina Atanasova, Angel Genov, Orlin Asenov, Gilda Waugh, Chinwe A Nwokolo, Kadisha Gee Camara, Jon-Jo Inkpen, John Harty

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže