fbpx
BiH, Vijesti

Saša Kovačević otvara drugi Zenica Summer Fest

Off 393
Saša Kovačević Zenica Koncert
Detalj s novinarske konferencije povodom drugog Zenica Sumemer Festa (foto: Fena/Vehid Begunić)

Drugi ljetni festival “Zenica summer fest 2019”, koji će danas početi plesnim perfomansom te koncertom Saše Kovačevića na Trgu Alije Izetbegovića, trajat će do 9. klovoza kada će na istom mjestu koncert održati Željko Joksimović.

“Kada smo prošle godine počeli s organizacijom festivala, cilj je bio da građanima Zenice i iz naše dijaspore, koji ovih dana borave u gradu, pružimo neke kulturne događaje”, kazao je sinoć na novinarskoj konferenciji zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je sve pozvao da se opuste i uživaju u programu.

Kasumović je najavio da je tehničkom organizatoru Radio-televiziji (RTV) Zenica i njenom menadžmentu dao zadatak da naredne godine završni koncert održi Dino Merlin.

Prošle godine festival je održan na više lokacija u Gradu Zenici, ali se direktor RTV Zenica Nandino Škrbić nada se da će i ove godine privući više posjetitelja.

“Potrudili smo se da organiziramo sadržaje koji će zadovoljiti sve ukuse”, istaknuo je Škrbić.

Dodao je da je 50. godišnjica Radija Zenice dodatna obveza da festival bude bolji nego prošle godine.

“Sve što treba da kažem raći ću sutra od 21.30 sati. Potrudit ću se da tu večer učinim magičnom”, poručio je jučer Beograđanin Saša Kovačević, koji će večeras održati prvi koncert u sklopu ove manifestacije.

Sarajka Hanka Paldum, koja se domaćinima pridružila na kraju novinarske konferencije, najavila je koncert 7. kolovoza te istaknula kako se raduje koncertu u tom gradu, gdje dugo službeno nije nastupila.

Izvor: BHRT/FENA

Related Posts