fbpx
Knjiga, Kultura, Vijesti

Sarajevski sajam knjiga: Danas svečana dodjela nagrada

Off 166

Svečanom dodjelom nagrada u Dvorani Centra Skenderija u Sarajevu danas se završava 31. Međunarodni sajam knjiga, koji je ove godine okupio 100 izlagača, uz slogan “Daruj knjigu”.

Sajamske nagrade će biti dodijeljene u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, najbolji izdavački poduhvat godine,  najbolju promociju djela na sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje te za nauku (društvene i prirodne nauke).

Međunarodni centar za mir s Centrom ‘Skenderija’ i srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom Sarajevo upriličit će u utorak, 23. aprila, specijalni program na platou Skenderija. Taj program pod nazivom ‘Knjiga za ružu’ bit će održan povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. april).

Organizatori pozivaju stanovništvo da donesu knjigu ili ružu i susretnu se s mladim umjetnicima i stvaraocima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru, prenosi Fena.

Predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uputit će poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH.

 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže