fbpx
BiH, Vijesti

Sarajevo: Okrugli sto o prevenciji i kontroli nezaraznih bolesti

Off 48

U Sarajevu će danas biti održan okrugli sto “Prevencija i kontrola nezaraznih bolesti i rizika za zdravlje u Bosni i Hercegovini: pogled u budućnost” na kojem će, između ostaloga, biti predstavljen Akcioni plan za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti u Federaciji BiH za period 2019. – 2025. godina.

Skupu će prisustvovati predstavnici zdravstvenih vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i eksperti iz regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu i predstavnici Ambasade Švicarske u našoj zemlji.

Skup se organizira za drugi dan završne konferencije projekta “Jačanje i unapređivanje modernih i održivih javnozdravstvenih strategija, kapaciteta i usluga za poboljšanje zdravlja stanovništva u Bosni i Hercegovini”, koji je izrađen i finansijski podržan u partnerstvu Vlade Švicarske i Svjetske zdravstvene organizacije, a implementiran u saradnji s domaćim partnerima u periodu 2013. – 2019.

Jedna od učesnica će biti direktorica Ureda za nezarazne bolesti i promociju zdravlja u Regionalnom uredu Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Bente Mikkelsen.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže