BiH, Vijesti

Saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo

Off 18

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena, premijerom Edinom Fortom, otputovala je u Kinu gdje će učestvovati na trećem “China – CEEC Mayors Forumu”, koji će biti održan od 6 do 8. juna u gradu Ningbo.

Oni će potom učestvovati i na radnom sastanku “CEEC Association of provincial Governors” koji će biti održan u pokrajini Liaoning od 10 do 13. juna.

Događaji, u kojima će učestvovati 30 delegacija, posvećeni su poslovnom umrežavanju 16 glavnih gradova zemalja centralne i istočne Evrope i NR Kine u oblasti ekonomije, turizma, “zelenih gradova”, održivog razvoja i zapošljavanja.

“Naš cilj je poboljšanje ekonomske saradnje Kantona Sarajevo sa kineskim regijama. Fokusirani smo na potencijalne investitore u tehnološki park, zanimaju nas proizvođači trolejbusa, kandidati za sestrinsku regiju što bi našu saradnju učinilo bližom i kvalitetnijom. Vjerujem da je saradnja s Kinom razvojna šansa za Kanton Sarajevo”, istakao je Forto.

Premijeru Forti i ministru finansija Kantona Sarajevo Amelu Kovačeviću poziv za učešće uputila je Kineska ambasada, a naši predstavnici su počasni gosti na sastanku u Liaoningu, gdje će na plenarnoj sesiji govoriti o potencijalima i izazovima u Kantonu Sarajevo.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže