fbpx
BiH, Vijesti

Saobraćajna nasreća na A1, usporeno odvijanje saobraćaja

Off 13
Foto: Ilustracija

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 dionici Kakanj-Visoko vozila saobraćaju usporeno, zaustavnom trakom.

Zbog većeg odrona u prekidu je saobraćanje na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka preko Skender Vakufa.

Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično veće količine vode na kolovozu.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik-Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Related Posts