fbpx
Svijet

SAD: U naletu uragana “Majkl” poginule najmanje dvije osobe

Off 80
Foto: BBC
Najmanje dvije osobe su poginule, kada je uragan “Majkl” pogodio sjeverozapad Floride i izazvao poplave i štetu,  dok je skoro pola miliona ljudi ostalo bez struje na Floridi, u Alabami i Džordžiji, prenijeli su američki mediji.

Prvobitno su zvaničnici Floride saopštili da je jedna osoba stradala kada je na nju palo drvo, ali ABC News prenosi da je jedno dijete stradalo na jezeru Seminol na teritoriji Džordžije.

Nema pouzdanih informacija kako je došlo do nesreće, ali izgleda da je dijete poginulo kada je drvo palo na njega ili na njegovu kuću, izjavio je direktor uprave za vanredne situacije okruga Seminole.

Kako prenose svjetski mediji, poplavljeni su gradovi na plaži, kuće su ispod vode, a vjetar je lomio drveće.

Uragan je kasno sinoć pogodio region Penhendl vjetrovima koji su duvali brzinom od 200 kilometara na čas, javlja Bi-Bi-Si (BBC).

“Majkl” je ranije pogodio dijelove Cetralne Amerike, usmrtivši najmanje 13 osoba.

Na obali, u Panama Sitiju, kretanje je izuzetno otežano zbog brojnih srušenih stabala i dijelova ruševina a materijalna šteta je velika.

“Majkl” je najjači uragan koji je pogodio kontinentalni deo SAD od uragana “Metju”, 1992. godine.

Dok se kreće preko Floride, “Majkl” je oslabio u drugu kategoriju ciklona, ali i dalje postoji opasnost od poplava i vjetra.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže