BiH, Vijesti

Reporteri BHRT-a na poplavljenim područjima

Off 383

Reporteri BHRT-a raspoređeni su najugroženijim mjestima širom BiH na kojima prijete poplave. Sanski Most, Prijedor, Banjaluka, Banovići, Maglaj…


Jedno od najteže pogođenih područja je Prijedor. Sana je poplavila oko 200 objekata. Šta se sve događalo danas i kakva je sada situacija u ovom gradu, donosi reporter BHRT-a Vladimir Šušak.


Proglašeno stanje prirodne nesreće na području Banovića. Više u prilogu reporterke BHRT-a Mirele Bektić:


Od opština u Unsko-sanskom kantonu, najteže je u Sanskom Mostu. Kakva je tamo situacija, pogledajte u javljanju reportera BHRT-a Harisa Domazeta:


Situacija se polako smiruje u banjalučkoj regiji. Ukinuto je vanredno stanje u šest banjalučkih naselja, a od poslijepodne prohodan je i put od Banjaluke do Čelinca. Međutim, još je kritično u Srpcu. Detalje donosi reporterka BHRT-a Mirela Savić u svom javljanju.

Bujične vode izazvale su velike probleme na području opštine Teslić. Vodena bujica tekla je gradom, ali i izazvala prekide na putnim komunikacijama. Više o situaciji u ovom gradu u javljanju reportera BHRT-a Vedrana Prodića.


Na području Zeničko-dobojskog kantona više je mjesta pogođeno poplavama, među onima koja su najteže pogođena je Maglaj. Nesretnim slučajem u Begovom Hanu u nabujali potok upao je šestogodišnji dječak, za kojim tragaju i policajci i mještani. Naša ekipa bila je i u Maglaju i Doboj Jugu. Detalje donosi reporter BHRT-a Amir Džidić u svom javljanju.


Pogledajte kako je danas bilo u Novom Gradu:


O stanju vodostaja Save i Drine u Semberiji. Više u javljanju reporterke BHRT-a Ivane Trbić:

U Višegradu su vodostaji rijeka Drina i Rzav u normalnim granicama, a opštinska Civilna zaštita kontroliše tačke na kojima se Rzav ranije izlivao. Detalje donosi reporterka Jovana Borovčanin Đurević.

Related Posts