fbpx
BiH, Vijesti

Rekonstrukcija puteva u Travniku: Kraj radova planiran za avgust

Off 24
Radovi na putu
Foto: Ilustracija

Kreditnim sredstvima u visini od milion i 200 hiljada maraka Općina Travnik obezbijedila je sredstva za rekonstrukciju dva veoma značajna putna pravca na ovom području. Radovima, koji su počeli u maju, rekonstruisano će biti više od dva kilometra puta prema budućoj poslovnoj zoni.

Svi radovi na rekonstrukciji saobraćajnica u naseljima Slimena i Ciglane trebalo bi da budu okončani tokom augusta, čime neće doći do probijanja predviđenih rokova za njihov završetak.

Opširnije u prilogu reporterke BHRT-a Elvire Gorinjac.


“Ono što je velika prednost u cijeloj priči je što će nam ostati sredstava i nastavit ćemo dalje raditi prema Nević Polju, odnosno od Ciglane prema relaciji Stadion-Lašva i dole prema Nević Polju, koliko novaca ostaje. Idemo sa istom dinamikom i istim sistemom. Pravimo trotoare na jednoj strani i obnavljamo asfaltnu podlogu i tu cijelu ulicu rješavamo”, rekao je Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik.

Novim saobraćajnicama trebalo bi biti riješeno i pitanje oborinskih voda koje su, pored poplava, na ovom području uzrokovale velike probleme, a time su stvoreni i povoljniji uslovi za širenje buduće poslovne zone.

Izvor: BHRT/Elvira Gorinjac

Related Posts