fbpx
BiH, Vijesti

Razmatra se odgovor FBiH na najavu formiranja rezervnog sastava policije

Off 136
Foto: SDP BiH

Komisija za bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine vanredno zasjeda kako bi se razmotrio odgovor Federacije BiH na najavu formiranja rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Više detalja ima reporterka BHRT-a Azira Hrustemović.

 

Predsjedavajući Komisije Damir Mašić izjavio je Feni da bi sjednica trebala ići u dva pravca: prvi da se obustave sve aktivnosti u vezi formiranja navedenog sastava u RS i drugi da se krene u reformu policijskih struktura u BiH, koje, po njegovom mišljenju, moraju biti unutar jednog sistema.

“Ne možemo posmatrati RS i Distrikt Brčko kao odvojenu teritoriju te moramo pronaći moguće pravce djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS”, dodao je Mašić.

Vanrednu sjednicu Komisije za bezbjednost zakazao je u zgradi Federalnog parlamenta, a poziv je uputio federalnom premijeru Fadilu Novaliću, federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari, zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu i predstavnicima drugih nadležnih institucija.

Nada se da će sjednica podstaći i članove međunarodnih organizacija, pogotovo OHR-a i Savjeta za implementaciju mira, koji, kako smatra, ne bi trebali biti nijemi posmatrači ovakvih prilika u BiH.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže